Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Auto iz snova

foto Povratak vrhunske elegancije: U srpnju starta prodaja Mercedesa C klase cabrio

Dinamika  u izgledu i vožnji - Mercedes C cabrio
Dinamika u izgledu i vožnji - Mercedes C cabrio
Autor:
Objavljeno: 12. travanj 2018. u 7:11 2018-04-12T07:11:00+02:00

Velik, a opet tako skladan, u opciji bez krova donosi utisak elegancije kao malo koji drugi automobil, tako da se Mercedes s njime opet etablirao na najviše stepenice proizvođača vozila iz snova

Iako je u određenim vremenskim intervalima znalo biti i lutanja, Mercedes je s obnovljenom C klasom u kabrioletskoj verziji dokazao kako u osmišljavanju elegantnih automobila vrhunski majstor. Iako dakako nije riječ o malom automobilu, dužina mu je 4696 mm, širina 1810 mm te visina 1408 mm uz 2840 mm međuosovinskog razmaka, konačni utisak je nevjerojatno skladan odnos svih proporcija. Istina, zbog sklopivosti krova smanjena je funkcionalnost prtljažnika, no sumnjamo da će netko birati ovakav automobil da bi s njime imao ma kakve »prevozničke« ambicije.

Samo najkvalitetniji materijali

Kad su motori u pitanju, nekoliko je opcija. Ponajprije tu je i dalje dizelski stroj ma koliko upravo njemačka autoindustrija proklamirala progon ovog goriva. Riječ je o poznatom motoru 220 d snage 194 KS. Njegova je dinamika sasvim dobra, do »stotke« ubrzava za svega 7,5 sekundi uz primjerenu štedljivost jer mu je za prevaljivanje stotinu kilometara potrebno samo 4,8 litara. Ono što slijedi su dva benzinca, C 200 snage 184 »konja« te moćni AMG C 43 4MATIC koji doseže čak 390 KS.

Kao što je vidljivo iz naziva, bolje rečeno opisa, ovaj zadnji model ima i pogon na sve kotače. A do brzine od stotinu kilometara na sat ubrzava za samo 4,8 sekundi. Maksimalna mu je brzina limitirana na 250 km/h, a prosječna potrošnja iznosi mu ne pretjerano visokih 9,5 litara. Istina ono s čim se neće baš usaglasiti najnovije tendencije je emisija CO2 koja doseže visokih 218 g/km. No, ekstremna snaga i moćna dinamika negdje moraju ubrati svoj danak.

Vrhunska elegancija

Automobil je moguće personalizirati na nekoliko načina. Prvi je odabirom opće opreme i bojama, drugi dodavanjem specifilčnih karakteristika vanjštine i unutrašnjosti, ali i opreme koja ulazi u strukturu sigurnosti. Svakako zanimljiva su i LED High Performance svijetla koja na sebe preuzimaju i funkciju automatske izmjene jačine, intenziteta svjetlosnog snopa. Ono što također ističemo je kožna presvlaka sjedala što snažno doprinosi konačnom utisku koji stvaramo o ovom automobilu.

U Mercedesu ističu kako će se ovaj automobil naći u prodaji početkom ljeta, najvjerojatnije i srpnju kad će mu biti poznate i cijene.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.