Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 10
Sutra: 6° 6° 10
19. veljače 2019.
Raskoš na cesti

NOVI TOUAREG Volkswagenov osvajač nastavlja svoj put

NOVI TOUAREG Volkswagenov osvajač nastavlja svoj put
NOVI TOUAREG Volkswagenov osvajač nastavlja svoj put
Autor:
Objavljeno: 28. ožujak 2018. u 8:05 2018-03-28T08:05:53+02:00

Luksuzniji i prostraniji nego ikad, novi Touareg donosi raskoš izgleda, motora te u cijelosti digitalizirane unutrašnjosti

Očekivalo se to i ranije jer je prema nekim informacijama Volkswagen već za Ženevu bio pripremio predstavljanje nove, treće generacije svog najnovijeg SUV-a Touareg. No, nije to učinio, u Ženevi je planetarno najutjecajnija automobilska kompanija predstavila svoje novitete iz električnog programa, točnije rečeno, Volkswagen je u tom za trendove itekako utjecajnom gradu predstavio svoje – novog doba.

I dok smo promociju Touarega »preselili« na neki drugi značajni event, VW nas je iznenadio sjajnom vijesti o – Touaregu. Automobil koji je uvijek pratila dobra priča kako je riječ o SUV-u što iznad svega preferira moć, kako u vožnji na standardnim terenima, tako i u onim situacijama koje kane pokazati najveće offroaderske sposobnosti automobila, pa tako i u svim onim problematičnim situacijama kojih smo se »nauživali« za najhladnijeg doba u godini, došao je raskošniji nego ikad.

On donosi dizajnerski zaokret u odnosu na aktualnu generaciju, ali zapravo ne iznenađuje. Jer se itekako naslanja na vizualni identitet koji je najprije predstavljen kod Passata, da bi se nešto slično očitovalo i kod Tiguana. Dakako, sve je podignuto na jedan maksimalno dojmljiv i luksuzan način tako da najveći VW-ov SUV u svakom slučaju izaziva – poštovanje. Ako čak ne i nešto više od toga.

U unutrašnjosti, čisti luksuz. I Innovision Cockpit – digitalni instrumenti i zaslon infotainment sustava i to u cjelosti digitaliziran. Najfiniji materijali, prostranost, preciznost i sve one vrline koje karakteriziraju tu njemačku marku. Uostalom, osvrnemo li se malo unatrag, Volkswagen je automobilska marka s jednim od najvećih proizvodnih kapaciteta na svijetu tako da je samo lani kupcima isporučila više od šest milijuna osobnih vozila. Međutim, ono po čemu se modeli s logotipom VW razlikuju od vozila brojnih drugih proizvođača usporedivih proizvodnih kapaciteta svakako je njihova strastvena potraga za savršenošću u automobilskom sektoru.

U usporedbi sa svojim prethodnikom, treća generacija Touarega nešto je šira i duža. Nove se dimenzije povoljno odražavaju na proporcije vozila i količinu prostora u njegovoj unutrašnjosti, pa tako i kapacitet prtljažnika. On se povećao sa 697 na 810 litara. I dok su širina te visina ostale slične, u duljinu se protegnuo čak 77 mm, tako da mu je ukupna dužina 4,88 metara. Unatoč tome, karoserija mu je zahvaljujući korištenju tehnološki naprednih materijala, lakša za 106 kilograma.

Volkswagen će novi Touareg najprije ponuditi s V6 motorima s turbopunjačem. U Europi će biti dostupna dva V6 dizelska motora sa snagama od 231 KS i 286 KS te nešto kasnije, do konca godine s 340 KS kao i 4-litreni V8 dizelski motor s turbopunjačem i 421 KS. Nakon svega dolazi i plug-in hibridni pogonski sustav sa snagom od 367 KS.
Dinamičke prezentacije Touarega planirane su za travanj, dok je početak prodaje, po još nepoznatim cijenama u lipnju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Poduzetnik u Zabi pronašao banku-partnera