WLHA nagrada

Regent Esplanade – najbolji luksuzni gradski hotel

Vanja Vesić

Za ovu je nagradu svojevrsni »hotelski Oscar« bilo nominirano više od tisuću hotela u svijetu, a zbrajanjem online glasova gostiju i osoba iz struke, nagrade su dodijeljene u ukupno 30 kategorija



ZAGREB Zagrebački hotel Regent Esplanade dobitnik je nagrade World Luxury Hotel Awards 2011 (WLHA) za najbolji luksuzni gradski hotel. Ugledno priznanje uručeno je u krajem prošlog tjedna na svečanosti u Zagrebu, priopćili su iz hotela. Za ovu je nagradu svojevrsni »hotelski Oscar« bilo nominirano više od tisuću hotela u svijetu, a zbrajanjem online glasova gostiju i osoba iz struke, nagrade su dodijeljene u ukupno 30 kategorija. Dok je World Luxury Hotel Awards 2011 za najbolji luksuzni gradski hotel dobio Regent Esplanade globalni pobjednik je hongkoški Ritz Carlton Hong Kong.


Uzvanicima obratili izvršna direktorica WLHA Marinique Truter, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Amelia Tomašević, te predsjednik Američke gospodarske komore u Hrvatskoj Don Markušić.


Oni su uz ostalo naglasili kako je ovaj događaj veliko priznanje ne samo za hotel Regent Esplanade, već i za Hrvatsku te kako je ovo izvrsna promocija Zagreba, grada koji ima ambiciju u narednim godinama postati jedna od vodećih turističkih destinacija u Europi. Svečanost dodjele nagrada – World Luxury Hotel Awards 2011 (WLHA) – održana je u Smaragdnoj dvorani hotela Regent Esplanade, uz nazočnost brojnih uzvanika iz svjetske hotelske industrije i javnog života Hrvatske.