Kontrakdiktorna izvješća o broju mrtvih

Potonuo brod u jezeru u Kongu, više od 200 nestalih

Hina

"Na brodu se nalazilo oko 500 putnika, a dosad ih je spašeno oko 230", rekao je u telefonskom razgovoru za Reuters zamjenik glavnog inspektora policije Abdulrahman Kaniki



DAKAR – Više od 200 osoba smatra se nestalim nakon potonuća broda u jezeru Tanganjiki u DR Kongu u četvrtak navečer, rekao je u nedjelju visoki dužnosnik susjedne Tanzanije.


Izvješća o broju mrtvih su kontradiktorna. Kongoanska vlada u nedjelju je u programu državne televizije izvijestila da je na mjesto nesreće, oko 90 km južno od grada Kalemije, poslala misiju koju predvodi ministar prijevoza Kalumba Mvana Ngongo.


U programu UN-ova radija u Kongu, Radio Okapija, u petak je objavljeno da je smrtno stradalo najmanje 26 osoba, a vlasti tvrde da su nakon potonuća broda spasile 221 putnika i člana posade.




Radio Okapi prenio je da se još ne zna koliko se putnika nalazilo na brodu koji je plovio na relaciji između pokrajine Katange i Južnog Kivua u istočnom dijelu Konga. Lokalni dužnosnici u nedjelju su kazali da je u nesreći smrtno stradalo više od 100 ljudi, a tanzanijske vlasti tvrde da ih je na brodu bilo oko 500.


“Na brodu se nalazilo oko 500 putnika, a dosad ih je spašeno oko 230”, rekao je u telefonskom razgovoru za Reuters zamjenik glavnog inspektora policije Abdulrahman Kaniki, pozvavši se na informacije dobivene od predstavnika tanzanijske obalne policije.