Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
21. siječnja 2020.
Ured reagirao na glasine

Liječnički konzilij: Boris Tadić je zdrav

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 28. prosinac 2011. u 16:08 2011-12-28T16:08:50+01:00

U izvješću konzilija navodi se da je 2011. godine predsjednik Tadić bio u potpuno dobrom, stabilnom općem stanju i sve vrijeme u zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji

Opće zdravstveno stanje srbijanskoga predsjednika Borisa Tadića dobro je i stabilno, priopćila je u srijedu njegova tiskovna služba podnoseći pritom na uvid javnosti izvješće nakon godišnjega redovitog sistematskog pregleda koji je krajem studenoga ove godine obavio liječnički konzilij beogradske Vojnomedicinske akademije (VMA).

Proteklih dana internetski potrali i tiskovine u regiji prenose informacije da srbijanski predsjednik boluje od multiple skleroze i lupusa.

U izvješću konzilija navodi se da je 2011. godine predsjednik Tadić bio u potpuno dobrom, stabilnom općem stanju i sve vrijeme u zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji.

Precizira se kako je Tadića, nakon sveobuhvatnoga sistematskog pregleda, pregledao liječnički tim iz sastava Vojnomedicinske akademije.

Liječnički konzilij u zaključku ističe da je, nakon operativnog liječenja parcijalne rupture Ahilove tetive na lijevoj nozi u prosincu 2010. te nakon provedenih mjera fizikalne terapije i rehabilitacije, lokalni nalaz na tetivi u cijelosti uredan i stabilan i da je Tadić potpuno sposoban za rekreacijske fizičke aktivnosti.

Tijekom 2011. praktično je bio bez većih subjektivnih tegoba, u potpuno dobrom, stabilnom općem stanju, navodi se te dodaje kako je sve vrijeme u zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji u skladu s dobi.

Rezultati laboratorijskih analiza, funkcionalnih testova i morfoloških ispitivanja u cijelosti su u granicama normalnih vrijednosti i urednih nalaza. S obzirom na sve navedeno, liječnici mu savjetuju  nastavak primjene dosadašnjih mjera programirane fizičke aktivnosti aerobnog tipa i higijensko-dijetetskog režima te zaključuju da mu zasad nisu potrebna dodatna klinička ispitivanja ni posebna terapija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.