Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. veljače 2020.
Podrhtavanje tla

Jedanaestero mrtvih u dva potresa u kineskoj pokrajini Sečuan

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2019. u 7:22 2019-06-18T07:22:50+02:00

Jugozapadnu kinesku pokrajinu Sečuan kasno u ponedjeljak pogodila su dva potresa u razmaku od otprilike pola sata, a podrhtavanje se osjetilo u ključnim gradovima regije, među kojima i u pokrajinskom glavnom gradu Chengduu

Broj mrtvih u dva snažna potresa u Kini narastao je u utorak na 11, ozlijeđenih je zasad 122, a spasioci su neke preživjele uspjeli spasiti iz ruševina, priopćili su državni mediji.

Jugozapadnu kinesku pokrajinu Sečuan kasno u ponedjeljak pogodila su dva potresa u razmaku od otprilike pola sata, a podrhtavanje se osjetilo u ključnim gradovima regije, među kojima i u pokrajinskom glavnom gradu Chengduu.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama državnih medija pokazuju ljude koji su istrčali na ulice, dok su na nekim građevinama vidljive pukotine uzrokovane trešnjom.

Prema podacima Američkog geološkog instituta, nakon potresa magnitude 5,9 uslijedio je manji, magnitude 5,2, oba na dubini od deset kilometara i s epicentrom nedaleko okruga Changning.

Kineska državna televizija objavila je da su spasilačke ekipe nedaleko epicentra, koji se nalazi u većinski ruralnom području, uspjele izvući preživjele ispod ruševina.

U svibnju 2008., Sečuan je pogodio snažan potres koji je odnio gotovo 70 tisuća ljudskih života.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.