Prioriteti

Živom zidu “3. maj je duša Rijeke”, ali: Pozvali Riječane na prosvjed za šume u Zagrebu

P. N.

Pripreme za zagrebački prosvjed Živog zida / Screenshot Facebook

Pripreme za zagrebački prosvjed Živog zida / Screenshot Facebook

Oni koji ne mogu u Zagreb - e, oni neka onda odu podržati trećemajce. Prioriteti se moraju znati



RIJEKA Riječki Živi zid šalje poruke suosjećanja s radnicima 3. maja i njihovom sudbinom, ali istovremeno važniji im je prosvjed za hrvatske šume, koja njihova stranačka centrala organizira praktički u isto vrijeme u Zagrebu, kad počinje i trećemajski prosvjed u Rijeci.


Odaslali su poziv svojim članovima i Riječanima da im se pridruže u autobusima za Zagreb. Oni koji ne mogu u Zagreb – e, oni neka onda odu podržati trećemajce. Prioriteti se moraju znati.


– Poštovani članovi kao što znate u Ponedjeljak 05.11.2018. se spremaju dva velika prosvjeda. Jedan je u Zagrebu u organizaciji Živog Zida ispred Hrvatskih šuma u 12:10 h protiv devastacije Hrvatskih šuma. Hrvatske šume se sustavno uništavaju i pripremaju drva za izvoz dok naši poduzetnici nemaju sirovinu za proizvodnju, a naši sugrađani nemaju drva za grijanje.




Dok je drugi prosvjed u Rijeci u organizaciji radnika 3 maja na Trgu 128 brigade u 12:05 h za opstojnost hrvatske brodogradnje. Kao što znate 3 maj je sustavno godinama uništavan ( ne svojom krivicom ) i doveden je do ruba opstojnosti a njegovi radnici do ruba egzistencije.


Tako da trenutno nemaju novaca za pokretane proizvodnje, a kamoli i za plaće radnika. 3 maj je duša našega grada Rijeke bez kojega nebi sve bilo isto, stoji u pozivu Živog zida PGŽ i Rijeke.


Dodaje se: “Živi Zid Primorsko- goranske Županije i Živi Zid Rijeka poziva sve naše članove, simpatizere i one koji će to tek postati, a prvenstveno građane grada Rijeke da nam se pridruže na prosvjedu u Zagrebu ( osiguran je prijevoz ) ispred Hrvatskih šuma, a one članove i građane koji nisu u mogućnosti s nama putovati na prosvjed u Zagreb da se pridruže radnicima 3 maja na prosvjedu u Rijeci za opstojnost Hrvatske brodogradnje.”