Novi problemi za Fikreta Abdića Babu

Zahtjev za poništenje: Riječanin nelegalno izabran za načelnika Velike Kladuše?

Branko Škorić

Savez udruženja logoraša drži da je Edin Behrić samo za potrebe izbora postao stanovnik Velike Kladuše i da je za njega nelegalnu kampanju vodio Fikret Abdić



RIJEKA» Na nedavno održanim lokalnim izborima za načelnika općine Velika Kladuša velikom većinom glasova izabran je Riječanin Edin Behrić, a Savez udruženja logoraša Velike Kladuše jučer je predao zahtjev za ponišetnje izbora.


Kako objašnjava predsjednik Udruženja Alija Feriz, zahtjev za poništenja izbora predan je Centralnoj izbornoj komisiji BiH iz razloga što je riječki Županijski sud nedavno donio Rješenje po kojem je Fikretu Abdiću zabranjen politički rad sve do 2016. godine kada mu istječe uvjetni dopust. 


   »Logoraši« drže da je Behrić samo za potrebe izbora postao stanovnik Velike Kladuše i da je za njega nelegalnu izbornu kampanju po Velikoj Kladuši i u okolnim mjestima vodio upravo Abdić. Analogno sudskoj odluci da mu je zabranjeno političko djelovanje kao ratnom zločincu, ali i napuštanje teritorija RH bez odobrenja sutkinje izvršenja riječkoga Županijskog suda Lorete Sršen – tumače da je i izbor načelnika nelegalan odnosno protuzakonit.




Rješenje o zabrani političkog djelovanja i napuštanja teritorija RH riječki sud također je donesao nakon što mu se obratilo Udruženje logoraša Velike Kladuše. 


   U svoj kandidaturi za načelnika općine Edin Behrić između ostaloga navodi da je 1988. godine rođen u Velikoj Kladuši, da je srednju školu završio u Crikvenici i da je potom okončao studij menadžmenta na Hotelijerskom fakultetu u Iki gdje je i magistrirao.


U izbornom programu navodi da se kao magistar ekonomije uključio u rad Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca. Navodi i da je aktivno radio na projektima revitalizacije. 


   Hoće li riječki gradonačelnik Velike Kladuše Behrić ostati u svojoj fotelji – doznat će se za par dana. Inače, Behrić je na izborima dobio 12.709 glasova – više nego li svi ostali kandidati zajedno.