Silvestrovo s najljepšim pogledom

‘Zadnje polne va Kastve’ s humanitarnim karakterom privuklo više od dvije tisuće ljudi

Slavica Kleva

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ



Veliko finale adventskih događanja u Kastvu, gradu s najljepšim pogledom, današnje je Zadnje polne va Kastve na 365 metara.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ



Uz velik broj posjetitelja , prve procjene govore o najmanje 2 tisuće gostiju, manifestacija ispraćaja Stare godine održana je sedmu  godinu zaredom, a dodatni motiv za zajedničko druženje svakako je humanitarni karakter događaja.





Ove godine Udruga Nit želi prikupljenim sredstvima pomoći obiteljima odnosno roditeljima sa statusom njegovatelja djece s teškoćama u razvoju i koliko toliko uljepšati im blagdane.


 Zato ne čudi donacija Lovačkog društva Lisjak, a prema riječima Mirka Zlatara, pripremili su 300 porcija gulaša divljači. Veliko srce pokazali su i u Udruzi Belica,  Miljenko Host kaže da su pripremili oko tisuću litara vina, nešto za kuhanje, a nešto i “na hladno”.


I riječ gradonačelnika Grada Kastva Mateja Mostarca bila je optimistična, odaslane su poruke nade, te uz čestitku nazdravio pjenušcem.


Jedan od organizatora, glazbenik Andy Cech nije krio odušeljenje brojem posjetitelja, ljudi dobre volje koji su punili “škrabice”, kazao nam je da je uvjeren da će prikupiti dovoljno novaca i obradovati kastavske obitelji kojima je pomoć dobrodošla.


Za dobru atmosferu potrudili su se  glazbenici, Kožne Jakne, Mia Negovetić i SuperCover Band te Reaktiva.