Sajam poslova na Trsatu

Za posao grobara u sat vremena više od sto molbi

Biljana Savić

I osmi sajam poslova privukao je veliki interes nezaposlenih, ali i poslodavaca / Foto R. Brmalj

I osmi sajam poslova privukao je veliki interes nezaposlenih, ali i poslodavaca / Foto R. Brmalj

Osim KD-a Kozala, više od 150 molbi primio je i Autotrolej, ali ne za poslove vozača koji im trebaju, već za ekonomiste. I Dječji vrtić Rijeka primio je 50-ak molbi, ali niti jednu za odgojitelja koje traže, već za spremačice. Slično je i u turizmu kojem nedostaje konobara i kuhara

RIJEKA  Evo, u ovih prvih pola sata primili smo više od 150 molbi i životopisa, najviše ekonomista i komercijalista. Puno je interesa i za kontrolore.

Ali ni jednog jedinog vozača, a trenutno nam baš i samo vozači trebaju, rekla nam je glasnogovornica Autotroleja Kristina Danilović na jučerašnjem 8. Sajmu poslova koji je u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Rijeka organiziran osmu godinu zaredom, ovaj put u zgradi sveučilišnih odjela u sveučilišnom kampusu na Trsatu. 


Predstavilo se osamdesetak poslodavaca, neki od njih upravo traže radnike, a neki ih trenutno ne trebaju, no životopise će spremiti u bazu podataka. Sajmu se odazvao izuzetno velik broj posjetitelja, tragača za poslom, koji su, za razliku od proteklih godina, ovaj put došli s već pripremljenim životopisima, kopiranim u nekoliko primjeraka. Pa gdje upali.No, potražnja i ponuda u puno slučajeva su se mimoišle, baš kao i u slučaju Autotroleja. Evo, i u Dječjem vrtiću Rijeka. 

Opširnije u tiskanom izdanju