Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
24. veljače 2020.
Posvećeno glazbi

U ritmu čitanja: U Gradskoj knjižnici Rijeka otvoren program Mjeseca hrvatske knjige

Foto Facebook Gradska knjižnica Rijeka
Foto Facebook Gradska knjižnica Rijeka
Autor:
Objavljeno: 15. listopad 2019. u 22:59 2019-10-15T22:59:00+02:00

RIJEKA Program Mjeseca hrvatske knjige u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka počeo je u utorak u središnjem odjelu u Filodrammatici čitanjem članova čitateljskih klubova te glazbenim nastupima učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a njezin moto je "U ritmu čitanja!".

U riječkom programu Mjeseca hrvatske knige ističe se predstavljanje knjige "Svijet jazza: od Adorna do Johna Zorna" Saše Dracha, uz koncert Lele i Joea Kaplowitza u ogranku Trsat riječke Gradske knjižnice.

U trsatskom ogranku će biti priređen niz susreta s autorima; s književnicima Mirom Gavranom i Slavenkom Drakulić uz predstavljanje njezine knjige "Nevidljiva žena i druge priče", sa zagrebačkim psihijatrom dr. Robertom Torreom ("Ima li života prije smrti?"), publicistkinjom Vedranom Rudan ("Ples oko sunca") i književnikom Nikolom Petkovićem ("Put u Gonars").

Svečano će se dodijeliti i Književne nagrade Drago Gervais ovogodišnjim dobitnicima Branimiru Dropuljiću i Mariji Trinajstić. Svoje nove knjige će predstaviti i Dinko Miholjević, Diana Rosandić Živković i Robert Međurečan, bit će postavljene izložbe knjiga s temom glazbe u odjelima i ograncima GKR, radovi s međunarodnog likovnog natječaja za osobe s invaliditetom i izložba Društva hrvatskih književnih prevodilaca "Od izvornika do prijevoda".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.