"Zelena zgrada" u ponudi

Talijanski investitor prodaje zgradu u Ružićevoj za milijun i pol eura

Ljiljana Hlača

 Zgrada je pod teretom od ove godine, budući da je investitore riječka tvrtka Magnus Rijeka odlučila tužiti zbog nepodmirenih dugova za radove izvedene na građevini



RIJEKA Staklena »princeza« u Ružićevoj ulici je u prodaji – po staklenom zdanju koju su sagradili talijanski investitori CREA Costruzione restauri ed Affini s.r.l odnosno Crea Rijeka oblijepljeni su natpisi koji ukazuju na ovu činjenicu. Istaknut je kontakt broj i e-mail za zainteresirane kupce.


  U Rijeci talijanskog investitora zastupa odvjetnički ured Anite Prelec, a prema njezinim riječima u prodaji je cijela zgrada. Ovisno o potrebama krajnjeg kupca njezin je interijer moguće pregrađivati, a time i parcijalno prodavati.


  – Talijanski investitor ušao je u cijeli ovaj projekt budući da je imao saznanja da će se riječko poslovno središte navodno dislocirati na navedenu lokaciju, s obzirom na blizinu tvorničkog kompleksa. U izgradnju građevine je uloženo tri i pol milijuna eura, budući da su korišteni najsuvremeniji materijali koji su tada bili dostupni na tržištu, a vjerojatno će se prodati za milijun i pol eura, navodi nam dalje odvjetnica Anita Prelec. Prema toj informaciji metar kvadratni iznosi 1.764 eura.




  Zgrada je pod teretom od ove godine, budući da je investitore riječka tvrtka Magnus Rijeka odlučila tužiti zbog nepodmirenih dugova za radove izvedene na građevini, a o čemu smo u više navrata pisali. Riječ je o dugu od, kako tvrde u tvrtki, oko 400.000 kuna. (Investitor tvrdi da je riječ o manjem iznosu op.a). No, čini se da navedena tvrtka nije jedina koja želi svoja potraživanja namiriti ovrhom. U igri je i jedna banka. Namirenje duga ovrhom proces je koji traje.


  Talijanski investitori u nekoliko su navrata naglašavali da će se poslovni prostori u ovoj zgradi kada se bude gotovo prodavati po 3.000 eura za četvorni metar te da zainteresiranih za ovaj objekt ima. Gradnja je započela još 2010. godine, a sve je trebalo biti gotovo 2011. godine. Zgrada može ponuditi 14 ureda površine od 42 i 77 kvadrata, a njena ukupna površina iznosi 805 kvadrata. Objekt ima pet katova. Uredski prostori spojeni su stepeništem, koje je izrađeno u kanfanar kamenu, a pri izgradnji staklene fasade koristili su se suvremeni materijali. Zgrada nema svoj parking, što je definitvno otežavajuća okolnost pri prodaji budući da je Ružićeva ulica tijekom radnog tjedna pretrpana automobilima