Marš odgovorne slobode

Stotinjak branitelja u tišini prošetalo Korzom: Biondić ponovno pozvao na ostavku Frljića

Andrej Petrak

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

Pozvao je gradonačelnika Vojka Obersnela na sastanak, otvoren za javnost i medije, na kojem bi se, kaže, transparentno razgovaralo o četrdesetak milijuna proračunskih kuna, koji odlaze na financiranje riječke nacionalne kazališne kuće



RIJEKA  Pod velikim transparentom »Stop partitokraciji – sloboda hrvatskoj naciji«, s precrtanim portretima Hitlera, Mussolinija, Karađorđevića, Tita i Sotone, stotinjak branitelja prošetalo je Korzom tijekom trećeg Marša odgovorne slobode, u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Rijeke. Tijekom marša nisu se izvikivale parole, a organizator Mile Biondić upozorio je prisutne na dojave o provokatorima, koji bi mogli pokušati potkopati povorku.


Foto R. Brmalj


Foto R. Brmalj



–  Najoštrije ćemo reagirati na bilo kakav govor mržnje ili nesnošljivost. Nikada nismo i nećemo nastupati s pozicije sile i strahovlade. Ne bavimo se brojanjem krvnih zrnaca, štogod govorio riječki gradonačelnik, kazao je Biondić.




UHDDR Rijeka Marš je organizirala, kako bi obilježili europski Dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. Biondić je u svom govoru pred zgradom Gradske uprave podsjetio na stradanja ljudi pod totalitarnim režimima, no većinu obraćanja iskoristio je da bi se još jednom založio za ostavku intedanta riječkog HNK Ivana pl. Zajca, Olivera Frljića. Pozvao je gradonačelnika Vojka Obersnela na sastanak, otvoren za javnost i medije, na kojem bi se, kaže, transparentno razgovaralo o četrdesetak milijuna proračunskih kuna, koji odlaze na financiranje riječke nacionalne kazališne kuće.


–  Kazalište je potrebno svesti u okvire zakona, a jedini način za to jest da se smijeni Olivera Frljića, poručio je Biondić.


Cijeli tekst u tiskanom izdanju Novog lista…