Odgođeni radovi

Stanovnicima Podmurvica će trebati strpljenja, Energo kreće sa zamjenom toplovodnih cijevi

Helena Fogas

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



U sklopu projekta cjelokupne obnove sustava distribucije toplinske energije u Rijeci, danas započinju radovi na zamjeni toplovoda na distribucijskom sustavu toplane Podmurvice. Riječ je o radovima koji su trebali početi još 1. kolovoza, no odgođeni su za drugi dio mjeseca zbog tehničkih problema koje je imala građevinska tvrtka koja radi kao podizvođač na projektu. Radovima će biti obuhvaćeni objekti u ulicama Vitomira Paje Širole, Branka Blečića, Rikarda Benčića i Giuseppea Duella. 


Radi se o nastavku investicijskog ciklusa obnove sustava distribucije toplinske energije u Rijeci koji je započeo obnovom toplovoda u naselju Vojak 2015., a nastavio se radovima u naselju Srdoči 2017. godine te u naselju Škurinje ove godine. U sklopu ove faze radova, postojeće čelične cijevi zamijenit će se predizoliranim twin-pipe cijevima na sustavu distribucije toplinske energije iz postojeće toplane Podmurvice prema objektima koji se nalaze na distribucijskoj mreži.


Očekivano trajanje radova je do kraja rujna ove godine. Glavni izvođač, odabran putem postupka javne nabave u skladu s regulacijama Europske banke za obnovu i razvoj, uz čiju se suradnju projekt realizira, je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o. Radovima će se zamijeniti oko 330 metara toplovodnih cijevi.




Za vrijeme izvođenja radova u naselju Podmurvice promet će biti usporen, a režim prometovanja reguliran odgovarajućom prometnom signalizacijom. Stoga se stanovnici naselja mole za strpljenje, razumijevanje i poštovanje privremene signalizacije.