Promjene na čelu "3. maja"

Riječko brodogradilište vodit će Splićanin Domagoj Klarić

Orjana Antešić

Jednom od bivših direktora Brodosplita mandat počinje s prvim danom sljedeće godine, a novost je i da će trećemajsku upravu, umjesto dosadašnja tri, od sredine iduće godine činiti samo jedan član



RIJEKA – Novi čelni čovjek koji će voditi riječki »3. maj« nije Riječanin, ni Puljanin, već Splićanin. Na sjednici Nadzornog odbora ovog brodogradilišta, održanoj uoči Božića, za predsjednika Uprave na mandat od pet godina izabran je Domagoj Klarić, jedan od bivših direktora Brodosplita.


Mandat mu počinje s prvim danom sljedeće godine, a novost je i da će trećemajsku upravu, umjesto dosadašnja tri, od sredine iduće godine ubuduće činiti samo jedan član. Novi direktor Domagoj Klarić svoje će suradnike i najbliži tim oformiti kao pomoćnike.


Premda je intencija Uljanik grupe bila, a takve su bile i najave kod preuzimanja riječkog brodogradilišta, da će nakon prijelazne faze sa njihovim kadrom, Zdravkom Pliškom, vođenje »3. maja« preuzeti čovjek iznutra, trećemajac, od te se ideje očito na kraju odustalo. Na ozbiljne indicije koje su kolale kako Puljani planiraju Pliška zamijeniti Tomislavom Prpićem burno su reagirala sva tri trećemajska sindikata, oštro se protiveći toj ideji.




Tako je izbor Puljana pao na Domagoja Klarića koji je kod njih iz splitskog škvera prešao prije više od godinu dana da bi od rujna ove godine, kao direktor projekta broda, formalno bio zaposlen u »3. maju«.