Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Ugovor

Riječki karneval: Županija osigurala 90 tisuća kuna za prijevoz maškaranih grupa

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 26. veljača 2019. u 19:29 2019-02-26T19:29:48+01:00

RIJEKA Nije to bio potpis Terese i Angele za Brexit, kako se »j' ustrašil« Meštar Toni, već potpis na ugovor o sufinanciranju 36. međunarodnog Riječkog karnevala koji su  u Primorsko-goranskoj županiji potpisale Marina Medarić, zamjenica primorsko-goranskog župana, i Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke. Zamjenica župana »sakrila« se iza lika i djela Kremenčice Medić koja je tom prilikom kazala kako Županija već po tradiciji sufinancira Riječki karneval. Ovog puta osigurano je 90 tisuća kuna, i to za prijevoz grupa koje dolaze na predstojeću Međunarodnu karnevalsku povorku. Boban Štiglić je istakla kako se na predstojećoj završnici maškaranih događanja očekuje preko 10 tisuća sudionika koji će prodefilirati centrom grada.

– Riječki karneval počinje na Antonju, a završava na Pepelnicu koja ove godine pada 6. ožujka. No prije kraja tu je i kulminacija svih događanja, Međunarodna karnevalska povorka. Stiže nam 106 grupa, odnosno preko 10 tisuća sudionika. Drago nam je i da sve više turista planira dolazak upravo u vrijeme povorke, kazala je Boban Štiglić zaključivši – s maskom ili bez nje, budite dio Riječkog karnevala!
Potpisivanju je prisustvovala i aktualna kraljica karnevala Nikol Marelja Bošnjak, a da Meštar Toni ne bi bio »sam mej ženskami«, našao se tu i Fredić Kremenčić, odnosno pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.