Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
17. veljače 2019.
Povučene točke s dnevnog reda

Riječki gradski parlament nije raspravljao o poslovanju gradskih poduzeća

Snimio Ivica TOMIĆ
Snimio Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 21. rujan 2017. u 20:32 2017-09-21T20:32:50+02:00

Gradonačelnik Vojko Obersnel iskoristio pravo kao predlagatelj i povukao niz točaka s dnevnog reda. I to nakon što mu je materijal na doradu, a u dogovoru s predstavnicima Srednjeg bloka, HDZ-a i nezavisnih vijećnika, vratio predsjednik Gradskog vijeća iz redova Akcije mladih Tihomir Čordašev

RIJEKA Riječki gradski parlament nije raspravljao o poslovanju gradskih poduzeća zbog toga što je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel iskoristio pravo kao predlagatelj i povukao niz točaka s dnevnog reda.I to nakon što mu je materijal na doradu, a u dogovoru s predstavnicima Srednjeg bloka, HDZ-a i nezavisnih vijećnika, vratio predsjednik Gradskog vijeća iz redova Akcije mladih Tihomir Čordašev. On je pojasnio da je mišljenje stranaka koje uglavnom čine većinu u lokalnom parlamentu da bi se poslovanje gradskih poduzeća trebalo raspraviti zasebno, a ne skupno.– S obzirom da nema zakonske osnove za dostavu izvješća i da je riječ o mojoj dobroj volji, a kako ovu dužnost obnašam 17 godina te su vijećnici imali do sada po tom pitanju svakakve želje, nema se smisla iscrpljivati u raspravama. Svi materijali dostupni su na FINA-i, isti su prihodi, rashodi, bilance, investicije... Riječ je o vašoj političkoj igri i koristim svoje pravo kao predlagatelja da povučem točke s dnevnog reda, sve osim odluke o mrtvozorniku i trošenju proračunske zalihe, izjavio je Obersnel. 

Ivona Milinović (HDZ) najavila je da će skupina od sedam vijećnika, a što je u skladu s Poslovnikom, zatražiti raspravu o svakoj gradskoj tvrtki zasebno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka