Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Press kolegij

Rekonstruirani centar zdravlja u Lječilištu Veli Lošinj otvara se u petak

Simulacija novouređenog centra zdravlja
Simulacija novouređenog centra zdravlja
Autor:
Objavljeno: 4. veljača 2019. u 15:42 2019-02-04T15:42:24+01:00

Od većih kapitalnih investicija u ovoj godini predstoji uređenje još dva paviljona u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu ukupne vrijednosti 7 milijuna kuna

RIJEKA - Pročelnica županijskog odjela za zdravstvo Đulija Malatestinić najavila je na press kolegiju za petak, 8.veljače, otvaranje uređenog i rekonstruiranog centra zdravlja u Lječilištu Veli Lošinj što je ujedno i jedan od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva u PGŽ.

Također je rekla da je za decentralizirane funkcije zdravstvenih ustanova PGŽ Vlada u 2019. godini osigurala ukupno 23,5 milijuna kuna, a od većih kapitalnih investicija u ovoj godini najavila je uređenje još dva paviljona u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu ukupne vrijednosti 7 milijuna kuna. Dodala je također da će s 993.500 kuna PGŽ financirati preventivne programe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Od ostalih odluka zamjenik župana Petar Mamula izdvojio je dodjelu 400.000 kuna Gradu Vrbovskom za projekt izgradnje javne rasvjete i elektroničke kabelske kanalizacije. Pojasnio je kako je riječ o amandmanu kojeg je podnio vijećnik Ivica Knežević prilikom usvajanja proračuna Primorsko-goranske županije za 2019. godinu. Grad Vrbovsko je za projekt izgradnje javne rasvjete i elektroničke kabelske kanalizacije ishodio građevinsku dozvolu.

Tijekom 2018. godine proveden je postupak javne nabave za dio radova prema građevinskoj dozvoli te je sklopljen ugovor s izvođačem i izvedeni su radovi u ukupnoj vrijednosti 987.705,00 kuna s PDV-om. Tijekom 2019. godine planirano je ugovaranje i izvođenje preostalih radova.

Vedran Martinić ravnatelj Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora najavio je za četvrtak, 7.veljače Dan otvorenih vrata Centra kojim se ujedno obilježava i četvrtak godišnjica rada ATRAC-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.