Pripreme za snijeg

Proglašen drugi stupanj pripravnosti zimske službe

Marinko Glavan

Iz stožera je ponovljen apel građanima da se, u slučaju obilnijih snježnih padalina na gradskom području, ne uključuju u promet ukoliko nemaju zimsku opremu na svojim vozilima.



Stožer zimske službe proglasio je danas u 14 sati drugi stupanj pripravnosti, sukladno planu zimske službe, za javne i nerazvrstane ceste na području Grada Rijeke.


To, prema riječima šefa Stožera Nikole Modrića, znači da se u stanje pripravnosti stavljaju tri vozila opremljena ralicama i materijalom za posipanje.


– U slučaju snježnih padalina, Grad osigurava još dva vozila, dakle ukupno pet, a još toliko ih za područje Rijeke osiguravaju Hrvatske ceste Županijska uprava za ceste PGŽ, tako da će, bude li trebalo, na području grada biti angažirano deset ralica i posipača, kazao je Modrić.




Čišćenje gradskih ulica odvijat će se prema zadanim prioritetima, što znači da će se prvo čistiti i posipati prilazi bolnicama te trase glavnih linija javnog gradskog prometa. Iz stožera je ponovljen apel građanima da se, u slučaju obilnijih snježnih padalina na gradskom području, ne uključuju u promet ukoliko nemaju zimsku opremu na svojim vozilima.