Analiza

Primorsko-goranski SDP traži vraćanje svih “raspuštenih”

Tihana Tomičić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Za vraćanje "raspuštenih" bili su svi osim predsjednice Glavnog odbora Romane Jerković



RIJEKA Primorsko-goranski SDP zatražit će od Glavnog odbora da u subotu donese odluku kojom se van snage stavljaju ranije odluke o raspuštanju gradskih organizacija, od Splita nadalje.


Zaključak je to Županijskog odbora, a među ostalim konstatirano je i nezadovoljstvo rezultatima u cjelini i na razini 8. izborne jedinice.


Uzrok lošem rezultatu izbora je pogrešna komunikacija prema manjinama, antifašiznu i odnos prema SDP-u Istre.Odgovornost nije samo na predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću nego i na cjelokupnom užem rukovodstvu nacionalnog SDP-a, odnosno Predsjedništvu, takodjer je zaključak večerašnje sjednice.

Otvorilo se i pitanje zašto Glavni odbor stranke u subotu uopće neće na dnevnom redu imati analizu izbornih rezultata od 11. rujna nego samo odluke o raspisivanju novih izbora nakon Milanovićeva odlaska.


Za vraćanje “raspuštenih” bili su svi osim predsjednice Glavnog odbora Romane Jerković, koja je bila suzdržana, kako se saznaje.Iako se očekivalo da se Zlatko Komadina na ovoj sjednici možda kandidira za predsjednika stranke, on je odmah na početku sastanka rekao da o unutarstranačkim izborima neće govoriti, već samo o analizi parlamentarnih izbora. Očito će ta odluka biti donesena u nekom užem krugu narednih dana.

Izvješaj je podnio koordinator za 8. jedinicu Željko Jovanović koji je ponovio da je slab odaziv najviše vezan uz pripadnike srpske manjine koji su bili povrijeđeni Milanovićevim izjavama u kampanji, no također je ponovno kritizirao i medije koji su inzistirali na tim Milanovićevim propustima.