Nova akcija u Starčevićevoj

Policija skinula transparent Riječkog pokreta otpora u središtu Rijeke: ‘otporaši’ će prijaviti krađu transparenta

Biljana Savić

Šoti i Pokretu pridružili su se brojni građani koji su se slučajno našli na mjestu događaja i dali podršku Šotinom projektu



RIJEKA  Riječki pokret otpora na čelu sa Slavicom Šota postavio je stup srama na pročelju zgrade u Ulici Ante Starčevića broj 9. Na stupu srama, odnosno »plahti« površine 40 kvadrata, nalazile su se fotgografije, kakao je naglasila Šota, »Deset osumnjičenih za udruživanje u korupcijsku hobotnicu« – dakle fotografije Slavka Linića, Marijana Perice, Dorisa Hrasta, Tee Borčić, Višnje Felker, Veljka Miškulina, Sajonare Čulina, Željke Marković, Mirka Pavičića i Vojka Obersnela. 


Transparenta, pa tako ni fotografija spomenutih u Starom gradu, više nema, jer ga je interventna policija, uz prosvjed i otpor »Riječkog pokreta«, skinula.


Slavica Šota je u 11 sati sazvala konferenciju za novinare na kojoj je željela pojasniti sadržaj plakata, a interventna policija i komunalni redari odmah su ga počeli skidati. Zbog negodovanja Šote i članova Riječkog pokreta otpora policija je pričekala kraj konferencije za novinare, a potom intervenirala i skinula transparent. 




Kronološki  rečeno, Riječki pokret otpora, predvođen Slavicom Šotom, u 11 sati u Užarskoj ulici trebao je održati konferenciju za novinare, ali je uoči početka do njih stigla vijest o intervenciji komunalaca i policije koji su pokušali skinuti transparent samo pola sata nakon što je postavljen na zgradu u kojemu se nalazi dućan »Casa Mia«, koji je u zakupu Slavice Šota. Pressica je stoga preseljena iza ugla, ispod transparenta, u Ulicu Ante Starčevića gdje je već bio parkiran kamion Čistoće, spreman za uklanjanje transparenta.


 – Ako ga skinete, zalijepit ću ga na neboder, kazala je Šota.  


Članovi Pokreta otpora kažu komunalci ni policija nisu imali nalog za skidanje transparenta, ali da on može uzmenemiriti ljude koji se na njemu nalaze, kazala je Šota i dodala da je Rijeka grad u kojemu je rođena i odakle se širi korupcija. 


Da bi skinula transparent, policija je policijskom trakom ogradila prilaz dućanu Casa Mia ali i obližnjim ulazima u odvjetničke urede pa je nastalo natezanje s građanima koje je policija sprječavala na ulasku u dućan i urede. Kako doznajemo, članovi Riječkog pokreta otpora  su i  legitimirani, a najavljuju da će prijaviti krađu transparenta. 


 Inače, na transparentu je, uz fotografije spomenutih pisalo: »Don Linić i njegovi poslušni egzekutori. Dok ovakvi vladaju, nema srećenama ni našoj djeci, a ni unucima. Grijeh se oprašta, ali korupcija ne! Neka ovo bude njihov stup srama!«


Šoti i Pokretu otpora pridružili su se najglasniji riječki stečajni vjerovnici, poput Radovana Smokvine, Anuna Ožanića, Milutina Babića i Ivice Lukića…


 Pridružili su im se brojni građani koji su se slučajno našli na mjestu događaja i dali podršku Šotinom projektu.