Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Upozorenje čitateljice

Park Mlaka je zapušten i zaboravljen, u Gradu ipak ističu da će se to promijeniti

Park Mlaka je zapušten i zaboravljen, u Gradu ipak ističu da će se to promijeniti
Park Mlaka je zapušten i zaboravljen, u Gradu ipak ističu da će se to promijeniti
Autor:
Objavljeno: 20. veljača 2019. u 17:15 2019-02-20T17:15:56+01:00

RIJEKA Park Mlaka je zapušten i zaboravljen, smatra jedna naša čitateljica ustupajući fotografije parka koje ukazuju na zapuštenost zelenila – visokih gromova koji su podosta nabujali toliko da zaklanjaju parkovne staze, ali i na uništenu opremu, odnosno klupe.

– Sve je to odraz nebrige i godina provedenih u nemaru za ovu površinu u čijoj se neposrednoj blizini nalaze dvije osnovne škole i vrtić. Kontaktirani su Mjesni odbor i Odjel za komunalni sustav, ali izgovor su financijska kriza i štednja. Ja konkretno nisam tražila dodatna ulaganja, nove instalacije i infrastrukturu, samo škare za orezivanje i kosilicu! Kažete Rijeka europska prijestolnica kulture – gdje točno? – kaže nam veli čitateljica.

U Gradu Rijeci ističu da će se Park Mlaka urediti. U planu je rezidba zelenila, dok će se grmovi lovora orezati nešto jače. U postupku je i popravak komunalne opreme.

– Do kraja ove godine sanirat će se i bazen središnje fontane izvedbom novog sloja hidroizolacije, te manji radovi koji uključuju obnovu dotrajalog sustava odvodnje – naveli su u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav. U Gradu su odbacili činjenicu da je tu posrijedi nemar, kažu kako se o parku vodi briga, ali su dodali da zelenilo buja i zbog atmosferskih prilika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze