Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
18. siječnja 2020.
Dobra zabava

foto/video PAŠKI KARNEVAL U RIKU Stigli gosti Riječkog karnevala: Nek' karnevalski duh celo godišće vlada...

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 26. siječanj 2019. u 19:49 2019-01-26T19:49:00+01:00

RIJEKA Dobro su se mogli zabaviti svi koji vole karneval i koji su večeras na riječko Korzo došli pogledati predstavljanje Paškog karnevala nazvano »Paški karneval u Riku«.
Paški karnevalisti bili su gosti ovogodišnjeg Riječkog karnevala, i prije svega dobro su se zabavljali oni sami – kako je netko od njih rekao: doputovali su u dva autobusa – a onda i svi drugi, najviše riječki Pažani koji su se gostima iz svoga zavičaja čak i pridružili u povorci.

Gosti s Paga krenuli su s Delte, s glazbom i plesom prošli cijelim Korzom, a onda nasred Korza, ispred Turističkog informativnog centra, odigrali »Štoriju o paškon karnevalu«. Svojom karnevalskom povorkom »izrekli« su puno toga: od lokalnih kritika svome gradu Pagu zato da bi bio bolji, do globalnih – da je dosta plastificiranja današnjeg društva i svijeta jer to ne vodi dobru, kako je rekla jedna od gospođa odjevenih u raskošne plastične haljine. Ipak, možda je njihova glavna poruka bila da neka smijeh i radost, »da neka karnevalski duh celo godišće vlada«.

Gosti su zapjevali na nakanat, članovima paškog KUD-a Družina odjevenima u pašku narodnu nošnju u tancu su se pridružili i drugi, Gradska glazba Pag svirala je paško kolo...

U ime Riječkog karnevala goste je pozdravio Meštar Toni, naravno u pratnji nasmiješene kraljice ovogodišnjeg Riječkog karnevala Nikol Marelja-Bošnjak. Organizatori prezentacije Paškog karnevala u Rijeci su Turistička zajednica Grada Paga, Turistička zajednica Grada Rijeke i Udruga »Stare užance otoka Paga« iz Metajne, a pokrovitelji Grad Pag i Jadran Galenski Laboratorij Rijeka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.