Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Kompleks Benčić

Odbačena žalba: Gradnja nove Gradske knjižnice u Rijeci konačno može početi

Foto: S. DRECHSLER
Foto: S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 19. kolovoz 2019. u 10:50 2019-08-19T10:50:58+02:00

Gradnja nove riječke Gradske knjižnice može početi!

Naime, kako su se iz same knjižnice pohvalili na Facebooku, odbačene su žalbe na izbor izvođača radova

"Svi savjeti za objavljivanje sadržaja na društvenim mrežama kažu da je dobra slika svetinja. Mi danas nemamo fotografiju dobro ukrašene ljetne salate već službeno rješenje Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave, a ono kaže da je izbor izvođača za radove na t-objektu u kompleksu "Benčić" dobio konačno zeleno svjetlo!

Samo postupak izvođača s dva natječaja trajao je gotovo punih godinu dana (!), uz puno strepnje, uspona i padova, a sada je Grad Rijeka pred potpisom ugovora s izabranim izvođačem te vrlo brzo možemo očekivati dizalicu i iznad zgrade buduće prve prave središnje zgrade naše knjižnice!

Osim što se time iscrtavaju povijesne stranice našeg postojanja, kompleks "Benčić" postat će zaokružen revitalizacijskim procesima te od 2021. godine doista može postati novo središte riječke kulture i života uopće. Ovo je svakako jedna od najljepših slika u povijesti naše knjižnice", objavili su iz Gradske knjižnice. 

Podsjetimo, na natječaju za izvođača radova na T-objetku odabran je slovenski VG5 d.o.o., na tu odluku žalila se zajednica ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević inženjering d.o.o.

Prvotni rok za novu knjižnicu bio je početak 2021. godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.