Gradonačelnik podijelio ključeve

Na Hostovom bregu 94 riječke obitelji imaju novi dom

Damir Cupać

Gradonačelnik Vojko Obersnel uručio je 94 ključa obiteljima koje su postale vlasnici novoizgrađenih stanova iz programa društveno poticane stanogradnje (POS) na Hostovom bregu. Cjelokupna investicija vrijedna je oko 48 milijuna kuna, a konačna cijena metra kvadratnog iznosi od 6.625 kuna do 7.600 kuna, zavisno od veličine stana

RIJEKA – Gradonačelnik Vojko Obersnel uručio je 94 ključa obiteljima koje su postale vlasnici novoizgrađenih stanova iz programa društveno poticane stanogradnje (POS) na Hostovom bregu. Cjelokupna investicija vrijedna je oko 48 milijuna kuna, a konačna cijena metra kvadratnog iznosi od 6.625 kuna do 7.600 kuna, zavisno od veličine stana. Mlada obitelj Gerc, Magdalena i Vedran, jedna je od obitelji čiji će dom biti na adresi Zametskog korena 42.

– Prijavila sam se za kupnju POS-ovog stana jer je to jedinstvena prilika za mlade ljude. Naime, puno je lakše dobiti kredit, a sve se vrlo brzo realiziralo. Mi smo odnedavno u braku, a kupovina stana omogućila nam je samostalan život. Što se tiče kvalitete stanova, ne kužim se u to, ali čini mi se da je sve izvrsno. Jako sam zadovoljna cijenom, lokacijom, komunikacijom s gradskom Agencijom i sa svim skupa jer smo dobili kvalitetan stan po korektnoj cijeni. Za taj iznos mogli smo kupiti polovan stan i onda još uložiti 20.000 eura. Ovako smo dobili sve novo i vjerujem da će nam biti super, izjavila je Magdalena Gerc.


Njezina susjeda Ivana Jagešić također nije krila zadovoljstvo stanom koji je kupila, a da je riječ o dobrom potezu, potvrdili su mama Serafina i otac Slavko.– Razmišljala sam hoću li se ili neću prijaviti na list, ali sada vidim da je to pravi potez. Riječ je o kvalitetnom projektu, a stanovi su povoljniji nego osrtala novogradnja na tržištu. Na kraju mogu pohvaliti rad Agencije svih njezinih djelatnika, sam projekt i kvalitetu stanova, ocijenila je Ivana Jagešić.Ravnatelj Agencije za poticanu stanogradnju Grada Rijeke Vladimir Benac pojasnio je da je vrijednost projekta oko 48 milijuna kuna, da je Republika Hrvatska u njemu participirala s devet milijuna kuna, a Grad Rijeka s oko šest  milijuna kuna. – Projektne pripreme su počele prije tri godine, a zahvaljujući izvođaču radova Radniku iz Križevaca koji je odradio sjajan posao, vrlo brzo je sve bilo gotovo. Do sada smo po projektu POS-a izgradili 600-ak stanova u Rijeci, a i ovaj put je cijena povoljna za kupce jer iznosi od 890 do tisuću eura po kvadratu. Nadam se da će zgrada biti što prije puna i da će stanari ugodno živjeti u novim domovima, rekao je Benac.Direktor Radnika iz Križevaca Mirko Habijanac naglasio je da je riječ o kvalitetnoj izgradnji, te da je zgrada dobila energetski certifikat »A« što svjedoči da je riječ o projektu koji je među najboljim POS-ovim projektima.

Opširnije u sutrašnjem tiskanom izdanju Novog lista