Radovi u Krešimirovoj

Na Brajdi se uvodi privremena devijacija prometa, evo što to znači za svakodnevne gužve u Rijeci

Sanja Gašpert

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Sutra su planirani asfalterski radovi i postava prometne signalizacije na uklapanjima ulaza i izlaza s parkinga ex Graciani na Krešimirovu. Od subote će promet dijelom Krešimirove ulice biti preusmjeren na tu devijaciju



RIJEKA – Zbog zahtjevnih radova na daljnjoj fazi rekonstrukcije istočnog dijela Krešimirove ulice, gdje ViK od sredine prošle godine izvodi radove koji obuhvaćaju rekonstrukciju i izgradnju transportnog kanalizacijskog kolektora uz rekonstrukciju postojećeg vodovoda i polaganje DTK mreže, potrebno je obaviti privremenu devijaciju prometa preko parkirališta bivše tvrtke Graziani.


Kako ističu u Rijeka prometu, sutra, u petak 17. siječnja, planirano je izvođenje pripremnih radova, odnosno asfalterskih radova i postave nove prometne signalizacije na uklapanjima ulaza i izlaza s parkirališta ex Graciani na Krešimirovu ulicu, kako bi se tom devijacijom mogao preusmjeriti promet u skladu s odobrenim prometnim projektom.


Od subote, 18. siječnja od jutarnjih sati promet dijelom Krešimirove ulice bit će preusmjeren na navedenu devijaciju. Predviđeno trajanje ovih radova je do 31. ožujka, uz uvjet povoljnih vremenskih prilika, nakon čega će se promet ponovo vratiti na staru trasu kroz Krešimirovu ulicu.




– Zbog uspostave nove privremene prometne regulacije, obavit će se sljedeći zahvati: ukinut će se autobusne stanice kod restorana Index te će se izbrisati pješački prijelaz na toj lokaciji. Za vrijeme odvijanja prometa devijacijom preko parkirališta Graciani, južni ulaz u Manzonijevu ulicu bit će zatvoren za sav javni promet.


U Manzonijevu ulicu bit će omogućen pristup (ulaz i izlaz) samo sa sjeverne strane, i to samo za servisna, interventna i dostavna vozila, ističu u RIjeka prometu.


KD Autotrolej obavještava sve korisnike da se na trasi Krešimirove ulice ukidaju stajališta Brajda u smjeru A i B, a stajalište Željeznički kolodvor u smjeru A (u smjeru Zapada) privremeno se stavlja u funkciju za sve linije. Linije 4, 5, 11 i 19 prometuju privremenim trasama: linija 5 prometuje s terminala Delta – Cindrićevom – M. Smokvine Tvrdog – Titov trg i dalje Grohovčevom do Prvomajske gdje se uključuje na redovnu trasu.


U povratku prometuje redovnom trasom do stanice Riva odakle ide na terminal Delta koje je ujedno početno i završno stajalište. Linije 11 i 19 prometuju s terminala Delta – Cindrićevom – M. Smokvine Tvrdog – Titov trg i dalje Grohovčevom do Prvomajske gdje se uključuju na redovnu trasu.



U povratku prometuju redovnim trasama. Linija 4 prometuje redovnom trasom do križanja ulica Žrtava fašizma/Fiumara. Na križanju se uključuje na privremenu trasu: Most spomenik, pored hotela Continental skreće na Titov trg i dalje Grohovčevom i sjevernim koridorom do raskrižja s Prvomajskom gdje se uključuje na redovnu trasu.


Za ukrcaj/iskrcaj putnika koristi se stajalište na Mostu spomenik. Na navedenoj trasi ukidaju se stajališta Brajda u smjeru A i B te stajalište Manzoni u smjeru A. Linije 4 i 5 koristite sva stajališta duž sjevernog koridora, a linije 11 i 19 koristit će stajalište Fiorello la Guardia i Žrtava fašizma za ukrcaj/iskrcaj putnika.


U slučaju više sile ili nepovoljnih vremenskih uvjeta koji će onemogućiti izvođenje radova, preregulacija će se odgoditi o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena. Iz Rijeka prometa umoljavaju sve sudionike u prometu da u zoni odvijanja radova smanje brzinu te da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.