Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Zanimljivo natjecanje

foto Modelarska liga održana u Domu mladih: Ovo su pobjednici

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 30. travanj 2019. u 16:49 2019-04-30T16:49:00+02:00

Ivan Vidović i Mihael Barac, učenici 7. razreda OŠ Jurja Klovića iz Triblja, osvojili su prvo mjesto i put na državno natjecanje. Drugo mjesto zauzele su Patricia Svetličić, učenica 8. razreda, i Rozmari Perlić, iz 7. razreda OŠ Branimira Markovića,  dok su treće mjesto zaslužile Ana Marinić i Karla Širola, učenice 7. razreda OŠ Sveti Matej

RIJEKA Ivan Vidović i Mihael Barac, učenici 7. razreda OŠ Jurja Klovića iz Triblja, pod mentorstvom Jadranka Janjića, pobjednici su Modelarske lige, održane u Domu mladih. Ovaj dvojac tako se plasirao na državno natjecanje, što će se sljedećeg mjeseca održati u Kraljevici.

Drugo mjesto zauzele su Patricia Svetličić, učenica 8. razreda, i Rozmari Perlić, iz 7. razreda OŠ Branimira Markovića, pod mentorom Jadrankom Janjićem, dok su treće mjesto zaslužile Ana Marinić i Karla Širola, učenice 7. razreda OŠ Sveti Matej, pod budnim okom mentorice Katice Androšević.

Na natjecanju je sudjelovalo 15 ekipa, u svakoj ekipi po dva učenika iz 7 osnovnih škola s područja Primorsko goranske županije te 2 kluba: Tehničkog centra mladih i Doma mladih. Natjecateljima je bio osiguran alat i sav pribor.

G304VK06
Modelarska liga u Domu mladih / Foto Vedran Karuza

Pravila su bila jasno određena: Nakon što ekipe dobiju upute i pribor potreban za tehničke tvorevine, imaju pravo na pet minuta za dogovor sa svojim mentorom, da bi sljedećih sat vremena pokazivali svoje znanje i vještine. Ocjenjivaččko povjerenstvo potom bira najbolje radove.

Među natjecateljima bilo je najviše djevojčica, kojima je modelarstvo i tehnička kultura, kažu, jako zanimljiva

- Ovo nam je prvo natjecanje. Najdraži predmet nam je tehnička kultura, pa nas je profesor prijavio. I jako smo sretne što smo tu. Još ne znamo zadatak koji ćemo dobiti ali dat ćemo sve od sebe, pričaju nam Ena i Mara iz Osnovne škole Frana Krste Frankopana.

Ovo zanimljivo natjecanje organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture uz suorganizatore Županijske zajednice tehničke kulture PGŽ i Doma mladih.

Cilj Modelarske lige je potaknuti razvoj tehničkih znanja i vještina, razvoj motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dobrovoljni mirovinski fondovi uz prinose donose i porezne olakšice te državna poticajna sredstva