Sastanak s gradonačelnikom

Ministar Cappelli u Rijeci: Priprema EPK i deblokada 3. maja primjeri dobre suradnje

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA Ministar turizma Gari Cappelli rekao je u četvrtak u Rijeci, nakon sastanka s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, kako su pripreme Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture i deblokada “3. maja” primjeri dobre suradnje Grada, Primorsko-goranske županije i Vlade RH bez obzira na stranačku pripadnost.


Vojko Obersnel je rekao da su razgovarali i o dobrim turističkim rezultatima u Rijeci u proteklih šest-sedam godina, u kojima broj noćenja raste po dvadesetak posto na godinu, povećavaju se smještajni kapaciteti i broj dolazaka brodova za krstarenje.


Kad je riječ o programu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, ocijenjeno je kako je to što Vlada financijski prati program samo pohvalno. Sve što je dogovoreno na prvom sastanku je realizirano u ministarstvima kulture i turizma, te takvu suradnju očekujemo i 2020., rekao je Obersnel.





Ministar Cappelli je istaknuo da su ministarstva kulture i turizma u projekt Rijeka 2020. dosad uložila oko 30 milijuna kuna, a predviđeno je oko 10 milijuna eura.


“Zadovoljni smo što dosad sve ide prema planu”, rekao je Cappelli. Najavio je kako se 2020. godine u Rijeci očekuje oko četiri milijuna posjetitelja koji će moći pratiti više od 1000 događaja. S obzirom na to da će u prvih šest mjeseci 2020. Hrvatska predsjedati Vijećem Europe, Rjieka kao EPK moći će biti izletište svih koji budu dolazili u Zagreb zbog događaja vezanih uz to predsjedanje, istaknuo je ministar turizma.


Nakon sastanka, u Art-kinu Rijeci premijerno je prikazan novi promidžbeni videospot toga grada.