Uspjeh

Međunarodna nagrada Medis Awards: Nagrađen rad riječkog anesteziologa Alena Protića

Barbara Čalušić



RIJEKA Predstojnik Klinike za anesteziologiju u Kliničkom bolničkom centru Rijeka doc. dr. Alen Protić dobitnik je nagrade Medis Awards za svoj rad iz područja anesteziologije. Nagrađen je s još sedam liječnika raznih struka i jednim farmaceutom koji dolaze iz pet zemalja – Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.


Na međunarodni natječaj pristigle su čak 162 prijave za devet različitih terapijskih područja. Međunarodni žiri priznatih stručnjaka pod vodstvom predsjednika žirija prof. dr. Matije Tomšiča, predstojnika Kliničkog odjela za reumatologiju u Sveučilišnom kliničkom centru Ljubljana, neovisno je pregledao sve prijave, odabrao 19 finalista, a zatim i pobjednike devet terapijskih područja: alergologije, anesteziologije, farmacije, neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije, reumatologije i urologije.


Nagradu Medis Awards za medicinska dostignuća utemeljilo je 2014. godine poduzeće Medis, a ona predstavlja godišnji međunarodni natječaj za stručnjake iz medicine i farmacije koji su svoje istraživačke radove predstavili na europskim ili svjetskim stručnim kongresima ili ih objavili u stručnim publikacijama s visokim faktorom utjecaja.