Samostalna izložba

Uz Ričinu i okolo: Sutra izložba Dunje Demartini u “Kloviću”

Svjetlana Hribar



RIJEKA » U utorak, 31. ožujka (u 19 sati) u galeriji »Juraj Klović« (Verdijeva 19b) samostalnom izložbom pod naslovom »Uz Ričinu i okolo« predstavlja se Dunja Demartini.


   Umjetnica kaže kako ju na naastajanje njenih radova potiče grad Rijeka, a ova je izložba nastavak one na kojoj je prikazala instalacije, keramičke fontane i grafike.


   Što se trenutno izloženih eksponata tiče, Dunja Demartini napominje kako inspiraciju nalazi u prirodi, a Ričina je za nju trajni poticaj – simbol viode i grada, po kojem je dobio ime. Izložba će biti otvorena do 13.travnja, a može se razgledati od 10 do 13 i od 17 do 20 sati. Dunja Demartini rođena je u Rijeci 1957. godine. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci na Odsjeku za likovne umjetnosti – izborni kolegij grafika.




Sudjelovala je u radu Kalkografskog ateljea na Sušaku od 1997. do 2001. godine. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeke. Od 1996. godine samostalno izlaže te je ostvarila devet samostalnih izložbi u Hrvatskoj (akvareli, crteži, grafike i objekti) a sudjelovala je na više od četrdeset međunarodnih izložbi grafike u svijetu. Zaposlena je kao grafički urednik revijalnih izdanja u Novom listu. Nagrade i priznanja za grafiku: Lomazzo, L’arte in prospettiva Europea; nagrada za grafiku (1999,); Likovna manifestacija »Pul kaštela« Rijeka – 3. nagrada (2000.); Pisa, Itart 2001; diploma finalista; Pisa, Itart 2002; Diploma Honorary Mentions; Pisa, Itart 2003; Diploma finalista; Cluy, The International Festival of Graphic Arts; nagrada EX AEQUO (2003.)