Tribute to...

Koncertom Lucia Galle posvećenim Sinatri zatvorene Riječke ljetne noći

Kim Cuculić

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler



RIJEKA Koncertom »Tribute to Frank Sinatra« Lucia Galle, sinoć su na Trgu Riječke rezolucije zatvorene trinaeste Riječke ljetne noći koje su trajale od 1. srpnja.


Nakon koncerta »The Best of Opera« na Ljetnoj pozornici u Opatiji, jednan od najpoznatijih opernih baritona na svijetu Lucio Gallo predstavio se posve drugačijim repertoarom. Na koncertu posvećenom Sinatri pratili su ga poznati talijanski jazzist Claudio Chiara i njegov kvintet vrsnih glazbenika: Alessandro Maiorino, Alessandro Minetoo, Fabio Golier i Fulvio Chiara.


Chiara je priznati talijanski jazzist, a njegov kvintet i Lucio Gallo spoj su elegancije, ukusa i energije. »Fly me to the Moon«, »The Way You Look Tonight«, »My Way«, »The Lady is a Tramp« samo su neki od hitova koji su se mogli čuti na koncertu, a nastali su od 1953. do sredine 1960-tih, u razdoblju Sinatrina najvećeg umjetničkog postignuća i najdubljeg kulturnog utjecaja.




Ovim koncertom Lucio Gallo odao je počast jednom od najvećih pjevača u povijesti američke glazbe koji je popularnu glazbu uzdigao na umjetničku razinu.