Društvo arhitekata

Bijenalna izložba riječkih arhitekata: Revijalni pregled dvogodišnjeg rada

Nela Valerjev Ogurlić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Nema selekcije ni nagrada – svaki autor predstavlja vlastite radove po osobnom izboru



RIJEKA U Društvu arhitekata Rijeka otvoren je Riječki bijenale arhitekture – izložba na kojoj članovi ove strukovne udruge imaju priliku predstaviti svoje radove u različitim fazama razrade. Izložba ne podliježe selekciji, niti se predviđa dodjela nagrada, već autori po osobnom izboru predstavljaju vlastite radove nastale u protekle dvije godine u rasponu od skica do realiziranih arhitektonsko- urbanističkih projekata.


Cilj je izložbe prikazati raspon i raznolikost projekata te trenutno stanje struke u Rijeci i regiji. Na ovogodišnjoj izložbi sudjeluje petnaestak arhitektonskih biroa, a dominiraju idejni projekti stambenih i kuća za odmor.


Društvo arhitekata Rijeka time zaključuje ovogodišnji ciklus aktivnosti koji je uključivao niz stručnih djelatnosti: od izložbi, predavanja, radionica, prezentacija i putovanja kroz suradnju s različitim službama i institucijama Grada Rijeke, Sveučilištem u Rijeci, arhitektonskim fakultetima u Ljubljani, Grazu, Zagrebu i šire te sa Komorom hrvatskih arhitekata i njenim Područnim odborom Rijeka.




Izložbom se također obilježava 65. godišnjica djelovanja Društva koje je utemeljeno 1951. godine.