SDP-ovci ne posustaju

Komadina: Picula može biti premijer – ali jednog dana

Tihana Tomičić

"Čuo sam priče o tome tko želi, a tko ne biti u izvršnoj vlasti. Pa da demistificiram to – SDP ima i predsjednika stranke i premijera, a to je, koliko znam, Zoran Milanović. U slučaju da nema, netko treba voditi stranku, to je valjda jasno. Ali ja kao župan već vodim županijsku vlast, a kolega Picula, želi li to, jednog dana može biti premijer bude li to potrebno", rekao je Komadina



RIJEKA Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirao je najavu Tonina Picule da je spreman kandidirati se za mjesto šefa stranke i mandatara neke buduće vlade.


– Čuo sam priče o tome tko želi, a tko ne biti u izvršnoj vlasti. Pa da demistificiram to – SDP ima i predsjednika stranke i premijera, a to je, koliko znam, Zoran Milanović. U slučaju da nema, netko treba voditi stranku, to je valjda jasno. Ali ja kao župan već vodim županijsku vlast, a kolega Picula, želi li to, jednog dana može biti premijer bude li to potrebno.


Komadina nije htio dalje objašnjavati te svoje riječi te je za sada teško predvidjeti radi li se o zajedničkoj inicijativi za promjene u vrhu stranke.




No, činjenica je da je pola stranke izrazilo nezadovoljstvo aktualnim vodstvom na Glavnom odboru SDP-a te se sada očekuje da će vjerojatno svi Milanovićevi oponenti zajedno vidjeti mogućnosti eventualnih promjena u SDP-u.


No, koliko je za sada poznato, još za isti stol nisu sjeli Zlatko Komadina, Tonino Picula, Vojko Obersnel, Luka Denona, Davor Bernardić, Rajko Ostojić, Josip Leko i ostali te se može zaključiti da se radi o pojedinačnim, nekoordiniranim istupima protiv šefa stranke.


U krugovima bliskim Vladi jučer se već komentiralo da su Komadina i Picula formirali novu vladu – ali zec je još u šumi.