Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. siječnja 2020.
Radovi osoba s invaliditetom

foto Izložba u čast Dori Jadronja u Narodnoj čitaonici

Dora Jadronja, pobjednica natječaja, na jučerašnjoj izložbi / Foto M.GRACIN
Dora Jadronja, pobjednica natječaja, na jučerašnjoj izložbi / Foto M.GRACIN
Autor:
Objavljeno: 18. listopad 2019. u 20:09 2019-10-18T20:09:51+02:00

Rad Dore Jadronje iz riječkog Centra za autizam proglašen najboljim na natječaju na koj je pristiglo 40 radova

RIJEKA  U Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka danas je otvorena izložba radova učenika s međunarodnog likovnog natječaja za osobe s invaliditetom kojeg je prošle godine u prosincu organizirala Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom "Srbija velikog srca".

Riječ o natječaju na koji je pristiglo više od 40 likovnih radova autora uzrasta od šest do 52 godine koji imaju dijagnoze autizma, cerebralne paralize, Downovog sindroma, mentalne retardacije i slabovidosti, a četvročlano povjerenstvo najboljim radom proglasilo je rad Dore Jadronja iz riječkog Centra za autizam najboljim.

Izložba radova učenika s međunarodnog likovnog natječaja za osobe s invaliditetom / Snimio Marko GRACIN

Tako je Dora u travnju ove godine s majkom i učiteljicama bila gost u Velikom Gradištu i Beogradu gdje joj je uručena nagrada, a njoj u čast danas je otvorena i izložba svih radova s natječaja.

Na otvorenju su prisustvovali i predstavnici Udruge "Srbija velikog srca", kao i zamjenik načelnika Velikog Gradišta koji se nalaze u posjetu riječkom Centru za autizam, a kako navodi ravnateljica Sandra Čavrak, gosti iz Srbije došli su se upoznati s radom riječkog Centra, ali i cjelokupnim sustavom skrbi za osobe s invaliditetom.

- Ugostili smo predsjednicu Udruge koja je također majka djeteta s autizmom, kao i predstavnike Velikog Gradišta koji su došli u Rijeku kako bi vidjeli na koji način poboljšati skrb za osobe s inavliditetom, kazala je Čavrak.

Izložba u čast šesnaestogodišnjoj učenici Centra za autizam može se razgledati do 30. listopada.

Izložba radova učenika s međunarodnog likovnog natječaja za osobe s invaliditetom / Snimio Marko GRACIN

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.