Središnji predizborni skup za Rijeku i Istru

Ivo Josipović poručio s Korza: Ne bojte se osvetničkog pohoda HDZ-a

Tihana Tomičić

Na izbornim 28. prosinca ne glasate samo za predsjednika Republike, odlučujete i u kojem smjeru će Hrvatska ići u narednih pet godina, hoće li se vratiti u ideološke sukobe ili ići naprijed. Ne dozvolite da vas uplaše oni koji najavljuju osvetničke pohode kada dođu na vlast. Ne bojte se - poruka je predsjednika Ive Josipovića sa središnjeg predizbornog skupa za Rijeku i Istru održanog na Korzu

RIJEKA  - Na izbornim 28. prosinca ne glasate samo za predsjednika Republike, odlučujete i u kojem smjeru će Hrvatska ići u narednih pet godina, hoće li se vratiti u ideološke sukobe ili ići naprijed. Ne dozvolite da vas uplaše oni koji najavljuju osvetničke pohode kada dođu na vlast. Ne bojte se – poruka je predsjednika Ive Josipovića sa središnjeg predizbornog skupa za Rijeku i Istru održanog na Korzu.Josipović kaže da Tomislav Karamarko koji tvrdi da je pomirba u Hrvatskoj propala, kao ni njegova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović, s takvom porukom ne zaslužuju povjerenje. Isto je i sa znamenitom porukom o lupanju šakom o stol. “Od toga može biti razbijena šaka, može biti razbijen stol, ali problemi ne mogu biti riješeni. Na izborima je potreban program, a ne lupanje šakom o stol, niti slikovnice sa lijepim željama. Govoreći o Rijeci, Josipović je rekao da je i dalje vidi kao industrijsko središte – no, središte modernih industrija 21. stoljeća. Sveučilište u Rijeci nazvao je uzdanicom Hrvatske, a podržao je i ovdašnje projekte – od LNG terminala, preko ulaganja u luku, novu prugu itd. - Lopovska privatizacija devastrirala je industriju, ali ja mislim da Rijeka i dalje ima potencijale za novi start – rekao je.– Želim i dalje biti predsjednik svih građana, ali to ne znači slagati se sa svakom ludošću, natruhama fašizma ili idejama o daljnjoj pljački naroda. Želim biti moderator, sposoban razgovarati i s lijevima i desnima; ne protivnik ili neprijatelj Vlade, već pomiritelj svih u društvu – rekao je Josipović.




Josipović je još jednom Rijeku nazvao prijestolnicom urbane scene u Hrvatskoj, te je rekao kako se s nekim od riječkih rockera i sprijateljio – primjerice, s Damirom Urbanom, za kojega je rekao da je bio zvijezda njegove kampanje prije 5 godina te je zbog toga bio na njega čak i ljubomoran.