Odlukom Uprave naše novinske kuće

Imenovana nova v. d. glavne urednice: Slavica Bakić prva žena na čelu redakcije Novog lista

Marinko Glavan

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA Slavica Bakić imenovana je za novu v. d. glavne urednice Novog lista, odlukom Uprave, na mandat od šest mjeseci, koji započinje danas. Prva žena na čelu redakcije u povijesti Novog lista, na tu poziciju dolazi s radnog mjesta urednice rubrike Novosti.


Rođena je u Virovitici, 1971. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na studiju novinarstva, Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, a na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu riječkog Sveučilišta završila je poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij Zdravstvenog turizma.


Profesionalnu novinarsku karijeru započela je 1995. godine gdje je kao novinarka i urednica radila u lokalnom tjedniku Pakrački list. Nakon toga bila je zaposlena na lokalnoj radio-postaji Marinianis u Slatini, te kao honorarna suradnica u dnevnim listovima – Vjesnik, Glas Slavonije, Večernji list, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, na Hrvatskoj radioteleviziji, u tjednicima Arena i Bumerang i u novinskoj agenciji HINA.




Slavica Bakić je u Novom listu zaposlena od 2005. godine, otkad je radila na nizu novinarskih i uredničkih radnih mjesta.