Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
22. veljače 2020.

Glasovima putnika iz 179 zemalja Rijeka izabrana u top 10 najboljih europskih destinacija 2020.

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2020. u 19:37 2020-02-07T19:37:44+01:00

Ovaj izvrstan visoki plasman rezultat je kontinuiranog rada cijele destinacije i dokaz sve boljeg pozicioniranja Rijeke na svjetskoj turističkoj karti, a u prilog tome ide i činjenica da je 77 posto glasova iz inozemstva, a 23 posto glasova iz Hrvatske, kažu u TZ-u grada Rijeke

RIIJEKA - Rijeka je izabrana u 10 najboljih destinacija koju svakako treba posjetiti 2020. Naime, u izboru koje provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, iako nije izabrana za ovogodišnju najpoželjniju europsku destinaciju, Rijeka je uvrštena na listu 10 najboljih europskih destinacija u 2020. godini, temeljem glasova putnika iz 179 zemalja iz cijelog svijeta.

Od 15. siječnja do 5. veljače tako su milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasali za svoje omiljene destinacije, a Rijeka se za titulu Najbolje europske destinacije 2020. natjecala s dvadesetak europskih turističkih destinacija, među kojima su i velike poput Pariza, Berlina, Madrida, Rima i Praga te se pozicionirala na visoko osmo mjesto.

- Ovaj izvrstan visoki plasman Rijeke rezultat je cjelogodišnjeg kontinuiranog rada cijele destinacije i dokaz sve boljeg pozicioniranja Rijeke na svjetskoj turističkoj karti, a u prilog tome ide i činjenica da je 77 posto glasova iz inozemstva, a 23 posto glasova iz Hrvatske.

Glasači su prepoznali Rijeku kao destinaciju s vrlo snažnim identitetom i multikulturalnošću, koja u potpunosti opravdava slogan Europske prijestolnice kulture – Luka različitosti u kojoj će svaki posjetitelj naći nešto za sebe.

Brojne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine pretvorile su Rijeku u jednu od najboljih europskih city break destinacija, a dokaz tome je i ovaj sjajan rezultat, istaknuli su u Turističkoj zajednici grada Rijeke i poručili - ako još niste, spremite kofere i dođite u Europsku prijestolnicu kulture, u grad u kojem možete biti što želite!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.