Neobično natjecanje u Češkoj

Dušan Križaj iz riječkog Autotroleja najbolji u štedljivoj vožnji

Marinko Glavan

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

U natjecanju su sudjelovala 22 vozača iz devet zemalja centralne i istočne Europe, koji su svoje vještine demonstrirali na vozilima IVECO Crosway, s diesel motorom i ručnim mjenjačem, u dvije grupe i na dva različita poligona uz zbrajanje bodova sa oba poligona



RIJEKA  Vozač Autotroleja Dušan Križaj proglašen je najboljim na natjecanju u štedljivoj vožnji autobusa, održanom u organizaciji proizvođača vozila IVECO u češkom gradiću Hradec Karlove.


U natjecanju su sudjelovala 22 vozača iz devet zemalja centralne i istočne Europe, koji su svoje vještine demonstrirali na vozilima IVECO Crosway, s diesel motorom i ručnim mjenjačem, u dvije grupe i na dva različita poligona uz zbrajanje bodova sa oba poligona.


Na jednom je poligonu vršen ispit vožnje spretnosti uz brojna sprave i zapreke, te je upravo na ovom poligonu vozač Dušan Križaj imao najbolji rezultat.




Na drugom je poligonu bila brza vožnja između čunjeva na standardnoj i skliskoj podlozi, s obavezom zaustavljanja kočenjem prije makete čovjeka unutar jednog metra, gdje je  Križaj ostvario drugi rezultat, što mu je, s pobjedom na prvom poligonu, bilo dovoljno za osvajanje ukupno prvog mjesta.