Javni poziv

Država traži zakupce za 17 poslovnih prostora u Rijeci

Ljiljana Hlača

Pozitivan primjer davanja u zakup državne imovine jest prostor u Strossmayerovoj ulici / Snimio Ivica Tomić

Pozitivan primjer davanja u zakup državne imovine jest prostor u Strossmayerovoj ulici / Snimio Ivica Tomić



Javnim pozivom koji ostaje otvoren do 25. svibnja DUUDI (Državni ured za upravljanje državnom imovinom) ponovno traži zakupce za 17 poslovnih prostora ukupne površine od 438 kvadrata koji se nalaze u Rijeci. Uglavnom prevladavaju poslovni prostori malih površina od 20-ak četvornih metara, dok najveći ima 117 kvadrata.


Do sada DUUDI nije imao sreće s Rijekom, a do sada putem ovakvih poziva uspio pronaći zakupce za svega tri poslovna prostora. Jedan od svjetlijih primjera davanja u zakup državne imovine jest prostor u Strossmayerovoj ulici, gdje je nekad bila prodavaonica tepiha Arsen, a sada je salon s namještajem naziva Babaloo.


Stoga nije iznenađenje da se i ovog puta neke adrese ponavljaju u ovom pozivu. Uglavnom je riječ o prostorima koji se nalaze u suterenu ili prizemlju zgrada, a u zakupu se daju po viđenom stanju. Djelatnosti koje se mogu u njima obavljati su različite, od ugositeljske, trgovačke, uslužne pa do uredske ili se mogu koristiti kao skladišta i drugo.




Najniža predložena zakupnina je 736 kuna po metru četvornom, a najviša 3.471 kuna po metru četvornome. Riječ je o lokacijama Rujevica, centar i Zamet.