Policijska akcija

Danas oprezno s papučicom gasa: Sve policijske snage na cestama PGŽ, kontrolirat će se – brzina

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

U pripremu akciju na poziv policije uključilo se i stotinjak građana koji su od 27. ožujka do 10. travnja predlagali lokacije za nadzor brzine kretanja vozila



Danas od 6 sati pa do četvrtka, 20. travnja do 6 sati policijski službenici prometne policije na  prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske provodit će ciljanu, 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila. Istovremeno ova akcija provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj i u svim zemljama Europske unije.


Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnici stradavanja u prometnim nesrećama, a brzina je ujedno jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama radi čega se i ovom akcijom nastoji podići razina stanja sigurnosti u prometu na cestama te utjecati na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine.


U provedbu akcije bit će uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila. Nadzor će se provodi kontinuirano, tijekom 24 sata, a lokacije će se periodično mijenjati.   




U pripremu akciju na poziv policije uključilo se i stotinjak građana koji su od 27. ožujka do 10. travnja predlagali lokacije za nadzor brzine kretanja vozila.


Provedbi 24-satne akcije nadzora brzine mogu prisustvovati građani.