Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
25. rujna 2018.
Lokalni izbori pred vratima

Burić poručuje Obersnelu: Provodit ću komunalnu, demografsku i proračunsku revoluciju, a ne konzervativnu

foto: arhiva NL
foto: arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 21. travanj 2017. u 18:05 2017-04-21T18:05:00+02:00

Marinko Koljanin, kao višedesetljetni međunarodni nogometni menadžer, bavit će se sportom i investicijama. U privlačenju investicija namjerava iskoristiti svoja poznanstva u sedam zemalja u kojima je živio.

RIJEKA – Nezavisni kandidat za riječkoga gradonačelnika Hrvoje Burić rekao je u petak da su ocjene gradonačelnik Vojka Obersnela kako je on nositelj konzervativne revolucije deplasirane te da će on – kad osvoji mandat – provoditi »komunalnu revoluciju u komunalnim društvima, demografsku revoluciju i proračunsku revoluciju« u gradskoj upravi.

»Obersnelove tvrdnje su deplasirane te ideološke teme prepuštam njemu jer se jedino njima i bavi proteklih 20 godina«, rekao je Burić, dodajući da Obersnela ne zanimaju građani, nego samo ideologija.

Obersnel je SDP-ov kandidat za još jedan mandat gradonačelnika.

Burić je predstavio dvoje svojih kandidata za zamjenika gradonačelnika – Moranu Jokić i Marinka Koljanina. Za njih je rekao kako, ako pobijedi, »neće biti samo fikus-zamjenici kao dosad«, nego će imati odgovornosti i obveze utemeljene na viziji i programu.

Morana Jokić rekla je kako se namjerava brinuti za mlade obitelji i njihov ostanak u gradu. Ocijenila je da se u Rijeci događa demografsko propadanje te da je grad pred prekretnicom ako ga želi zaustaviti. Zbog toga namjerava osnovati gradski ured za demografiju i poticati poduzetništvo žena.

Marinko Koljanin, kao višedesetljetni međunarodni nogometni menadžer, bavit će se sportom i investicijama. U privlačenju investicija namjerava iskoristiti svoja poznanstva u sedam zemalja u kojima je živio.

Rekao je da u Rijeci ima dovoljno praznih prostora koji se mogu obnoviti za potrebe gospodarstva te da gradonačelnik, ako želi, može pridonijeti oživljavanju svakog dijela grada. Kad je riječ o sportu, nastojat će omogućiti što više rekreativnog sporta i bolje uvjete za treniranje djece i mladih.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka