Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
7. prosinca 2019.
Odličan uspjeh

Brodomaketar s Kvarnera: Vlahovićeve ljepotice u Bugarskoj osvojile dva zlata i srebro

H.S.M. Alert dobio je 96,33 boda i potvrdio zlato iz Kaljingrada
H.S.M. Alert dobio je 96,33 boda i potvrdio zlato iz Kaljingrada
Autor:
Objavljeno: 15. rujan 2017. u 11:43 2017-09-15T11:43:00+02:00

Zlatna odličja, i najbolja mjesta u razredu maketa brodova u izgradnji, osvojile su makete H.M.S. Pegasus i H.M.S. Alert

Brodomaketar Roland Vlahović na Europskom prvenstvu za makete brodova u razredu C, održanom u Kavarni u Bugarskoj, osvojio je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju.

Na natjecanju održanom po pravilima Naviga iznova su potvrđeni trud i rad Rolanda Vlahovića, koji je Hrvatsku predstavljao s tri makete. Na natjecanju je sudjelovalo gotovo stotinu brodomaketara, uz sudjelovanje reprezentacija Bugarske, Rumunjske, Ukrajine, Bjelorusije, Rusije, Poljske, Nizozemske, Njemačke i Italije, sa sveukupno 170 maketa raspoređenih u pripadajuće natjecateljske razrede. Zlatna odličja, i apsolutno najbolja mjesta u razredu C3A, maketa brodova u izgradnji, osvojile su Vlahovićeve makete H.M.S. Pegasus s 97,33 boda i H.M.S. Alert s 96,33 boda.

Time je Roland Vlahović potvrdio zlatna odličja, koja su te makete osvojile prošle godine, na svjetskom prvenstvu u Kalinjingradu u Rusiji. Srebrnu je medalju, u razredu C2, maketa brodova na motorni pogon, s 90,75 bodova osvojio maketom putničkog broda Abbazia. S ove tri medalje, Vlahović je na međunarodnim natjecanjima, braneći boje Hrvatske, osvojio ukupno deset medalja, od čega pet zlatnih te pet srebrnih, te potvrdio poziciju najuspješnijeg hrvatskog brodomaketara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.