Želi u Gradsko vijeće

Bandić osnovao ogranak stranke u Rijeci, podržali ga Katica Ivanišević i Hrvoje Burić

Tihana Tomičić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Bandić ponavlja da želi biti premijer Hrvatske jer jedini ima širinu, ideju i viziju, a komentirao je i povlačenje svoje osobne tužbe za klevetu protiv Zorana Milanovića, rekavši da »mržnja truje, a ljubav pobjeđuje«



Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osnovao je danas u Rijeci ogranak svoje Stranke rada i solidarnosti MB 365, a za predsjednicu je izabrana dr. Katarina Toković.


No, na skupu u punoj Trsatskoj čitaonici bio je i potpredsjednik Gradskog vijeća Rijeke i bivši HDZ-ov vijećnik, a sada nezavisni, Hrvoje Burić, kao i bivša predsjednica županijskog HDZ-a, prof. dr. Katica Ivanišević.


Burić nam je potvrdio da na izbore za gradonačelnika iduće godine ide kao nezavisni kandidat, no jasno je da je sudjelovao u organizaciji Bandićeva skupa u Rijeci i da očekuje njihovu podršku na tim izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće.




Milan Bandić u svom je govoru rekao da mu je žao da nema gostiju iz drugih stranaka na njegovu skupu, osim jedne predstavnice HNS-a, što govori o tome da se pluralizam ne poima na ispravan način, no da njegova stranka želi na izborima 2017. godine u Rijeci ući u Gradsko vijeće i sudjelovati u upravljanju, kao i u svim velikim gradovima.


Bandić ponavlja da želi biti premijer Hrvatske jer jedini ima širinu, ideju i viziju, a komentirao je i povlačenje svoje osobne tužbe za klevetu protiv Zorana Milanovića, rekavši da »mržnja truje, a ljubav pobjeđuje«. Odgovorio je na pitanje znači li to da je na izborima u rujnu spreman i na suradnju sa SDP-om. »U ovom odgovoru sve sam vam rekao«, a na upit neće li se HDZ-ovci uvrijediti što im je okrenuo leđa, rekao je: »Ne podcjenjujte velike hrvatske stranke, ni HDZ, ni SDP«.


Njegova je poruka, uz aluzije na ulogu Mosta, da će Stranka rada i solidarnosti MB 365 na izborima za Sabor u rujnu biti ne samo most nego cesta i pravi put, a uvjeren je i da se bez njega neće moći formirati nova vlada, kao ni 2015. godine. Doduše, Karamarkovu vladu nazvao je nesretnim eksperimentom, a uvjeren je da može ne samo ući u Sabor, već i upravljati Hrvatskom.


– Ono što se svi u Hrvatskoj moraju naučiti, to je da se ranije ustaju i kasnije liježu, te više delaju, a Zagreb je dokazao kako se to radi. Vi u Rijeci kažete: u kvarat do šest, tada treba ustajati i delati – rekao je Bandić.