Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Sanacija "Grobničke ljepotice"

AUTODROM GROBNIK Krenulo asfaltiranje grobničke piste, radovi idu u sedam faza

"Grobnička ljepotica" sanirat će se u sedam faza / Foto Sergej DRECHSLER
"Grobnička ljepotica" sanirat će se u sedam faza / Foto Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2017. u 10:02 2017-12-05T10:02:23+01:00

Za financiranje ovog vrijednog projekta, čija će realizacija omogućiti brže i povoljnije dobivanje potrebnih licenci, Automotodrom Grobnik osigurao je financijska sredstva – namjenski kredit kod Privredne banke Zagreb u iznosu od sedam milijuna kuna i vlastita sredstva u iznosu od 2,5 milijuna kuna

ČAVLE - Jučer su na Automotodromu Grobnik započeli radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju Automotodroma Grobnik, projektu vrijednom 9,5 milijuna kuna, koji bi trebao biti realiziran do kraja ožujka sljedeće godine. Kako je najavljeno, radovi će se provoditi u fazama, točnije u sedam faza.

Prvih pet faza ne ovise o vremenskim uvjetima i one će biti realizirane do 20. veljače sljedeće godine, a posljednje dvije faze, koje obuhvaćaju polaganje novog asfalta potrajat će još sljedećih mjesec dana, odnosno do 25. ožujka kada je planiran završetak radova, i kada će »grobnička ljepotica« zasjati u novom ruhu.

Bit će to pravi dar za četrdesti rođendan motociklističke staze koja je na Grobniku zaživjela sredinom rujna 1978. godine, tada u svijetu najnovija i za okvire tadašnje države jedina i jedinstvena te je i danas, 39 godina kasnije, jedini asfaltirani sportski objekt u Hrvatskoj na kojem su se odvijale najznačajnije svjetske motociklističke i brojne međunarodne automobilističke manifestacije na kružnim stazama. Svih proteklih godina nije mijenjana asfaltna površina, a godinama se najavljivala zamjena novim slojem, što je početkom ove godine konačno i službeno potvrđeno.

Za financiranje ovog vrijednog projekta, čija će realizacija omogućiti brže i povoljnije dobivanje potrebnih licenci, Automotodrom Grobnik osigurao je financijska sredstva – namjenski kredit kod Privredne banke Zagreb u iznosu od sedam milijuna kuna i vlastita sredstva u iznosu od 2,5 milijuna kuna. Zbog početka realizacije ovog projekta, Automotodrom Grobnik od jučer je zatvoren za sportske aktivnosti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.