Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Odgovor premijeru

Zovko o Plenkoviću: 'Služi se niskim udarcima. On živi u svom svijetu, u kojem ne vidi problem koji se događa oko njega'

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 4. ožujak 2019. u 12:21 2019-03-04T12:21:00+01:00

Medijske i novinarske slobode su ugrožene, a on to ne vidi, kaže Hrvoje Zovko

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko prokomentirao je stav premijera Andreja Plenkovića o subotnjem prosvjedu novinara. Premijer i dalje ističe da nema ugroze za hrvatsko novinarstvo, a dometnuo je i da je Hrvoje Zovko tužio druge novinare i skoro nasrnuo na svoju urednicu.

"Drago mi je da je spomenuo kako sam skoro nasrnuo na moju urednicu, a kad već izlazi s takvim informacijama mogao je u maniri dobrog političara čuti i drugu stranu.

Neodgovorno se ponaša prema medijima, u tri godine nije našao vremena da se susretne s nama. Služi se niskim udarcima. Ja jesam tužio prije nekoliko godina opskurne portale jer kada vas netko proglasi agentom tajnih službi naravno da ćete tužiti, ali to stavljati u kontekst ovih tužbi političara protiv novinara, među njima i potpredsjednika Sabora, nema smisla", komentirao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko u N1 Studiju uživo.

"Medijske i novinarske slobode su ugrožene, a on to ne vidi. On živi u svom svijetu u kojem ne vidi problem koji se događa oko njega, ono što vide svi novinari i međunarodna javnost", kaže Zovko.

Ističe da građani vide svaki dan koliko su slobodni na HRT-u.

"Očito su u Vladi zadovoljni revizionističkim ispadima, cijeli svijet vidi u što se pretvorio HRT osim Vlade. Parlamentarna većina je birala prvog čovjeka HRT-a. Da je Vlada htjela riješiti, taj problem riješila bi ga. Čitav niz problema je povod prosvjeda, a ne moj slučaj", pojašnjava Zovko.

Ističe da je više od 1000 tužbi veliki problem jer je poanta u samom dizanju tužbi.

"To je poanta, zastrašivanje novinara i medija", zaključio je.

"Umjesto da u trećoj godini premijer Andrej Plenković primi izaslanstvo HND-a pokušava cijelu priču banalizirati i okrenuti na priču tko je prvi počeo. Pet puta smo mu slali poziv za razgovor, ali premijer očito smatra da nema vremena za to", kaže Zovko za N1.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.