Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Požar kod Žrnovnice

foto Žena se zatekla u blizini požara: Pogledajte najdramatičnije fotografije jučerašnjih požara

snimila Damira Kalajzić
snimila Damira Kalajzić
Autor:
Objavljeno: 18. srpanj 2017. u 11:20 2017-07-18T11:20:53+02:00

U blizini velikog požara, koji je gutao sve pred sobom, našla se Damira Kalajzić, žena koja se iz hobija bavi fotografijom. Ona je snimila dramatične fotografije, koje, uz njezino dopuštenje, objavljujemo u foto-galeriji.

Dok su ljudi na kontinentu spavali, sinoć iza ponoći, u Žrnovnici kod Splita vatrogasci su se doslovno borili za domove tamošnjih stanovnika.

U blizini velikog požara, koji je gutao sve pred sobom, našla se Damira Kalajzić, žena koja se iz hobija bavi fotografijom. Ona je snimila dramatične fotografije, koje, uz njezino dopuštenje, objavljujemo u foto-galeriji.

- Vidjeti ovaj prizor na vlastite oči i pri tome zabilježiti fotoaparatom ove trenutke, nije niti malo lako. Kada vidiš iz daljine kako vatra doslovno prijeti da proguta ljudske domove, kada vidiš koliko je to van kontrole, srce ti se stegne, a oči se napune suzama. Bez riječi sam, napisala je autorica fotografija uz objavljene fotografije.

Požar iznad prigradskog splitskog naselja buknuo je jučer ujutro, da bi se vatrogasci cijelog dana s njime borilki. Najprije ih je na teren izišlo petnaestak, ali to nije bilo dovoljno. U noći je na to mjestu dežuralo 60 vatrogasaca.

Iznad Žrnovnice se nekoć nalazila i kasarna JNA pa se smatra da je jedan dio područja zahvaćenog požatrem pod minama. Nadležni su stoga izvijestili da vatrogasci u minirano područje ne ulaze, jer im prijete eksplozije.

Kanaderi i air traktori u jutarnjim satima nisu mogli sudjelovati u gašenju, nego su se priključili poslijepodne, kad se požar već proširio izvan područja koje se smatra miniranim.

Prema dostupnim informacijama, požar iznad Žrnovnice sad je pod kontrolom. Kakve su bile posljedice po imovinu, zdravlje i živote ljudi, za sada nije poznato.

Na područje Žrnovnice upućene su i cisterne s pitkom vodom.

Stanje na požarištima je puno bolje nego jučer i očekuje će se da će vatrogasci danas napokon sanirati vatrenu stihiju, koja je uplašila građane Splita i okolice i rastužila cijelu Hrvatsku.

Pogledajte galeriju dramatičnih fotografija snimljenih kod Žrnovnice.

20046858_10155623084304571_8851653772634295817_n
Požar kod Žrnovnice / Snimila Damira Kalajzić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.