Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
26. veljače 2020.
Sporno razmišljanje o reformi

Vrdoljak se ispričao zbog izjave o profesorima: 'Moja ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena'

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 1. listopad 2018. u 15:36 2018-10-01T15:36:39+02:00

'Moja ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena. Međutim, sasvim sigurno ta izjava nije imala namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti da svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni', rekao je Vrdoljak

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ispričao se zbog jučerašnje izjave o prekvalifikaciji profesora u TNT-u N1 televizije.

''Ispričavam se svima koje je moja nedavna izjava o mogućnosti prekvalifikacije profesora u projektu dualnog obrazovanja povrijedila i razljutila. Svi moji stavovi o obrazovanju uvijek su isticali profesore kao stup obrazovanja i zato je HNS upravo profesorima i znanstvenicima prepustio vođenje Ministarstva znanosti i obrazovanja i pratećih reformskih procesa', rekao je Vrdoljak a prenio portal televizije N1.

'Moja ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena. Međutim, sasvim sigurno ta izjava nije imala namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti da svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni', rekao je Vrdoljak.

'Isto tako, ako želimo prilagoditi obrazovanje potrebama tržišta rada i ako generalno želimo ići u korak s razvijenim zemljama, moramo otvarati širi dijalog i o osjetljivim pitanjima kao što su potrebe tržišta za pojedinim zanimanjima', piše Ivan Vrdoljak.

'Argumentirana rasprava svih uključenih u ovu temu svakako je bolje rješenje nego zatvaranje očiju pred problemima koji se neće riješiti ako se pravimo da ih nema', napisao je šef HNS-a Ivan Vrdoljak na Facebooku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.