Izbori u HDZ-u

Trčanje u pomoć pobjednicima: Andrija Hebrang podržao Karamarka

Dražen Ciglenečki

Karamarko je pravo rješenje i mislim da će pobijediti u prvom krugu, rekao je Hebrang Novom listu.



ZAGREB Nešto više od dva tjedna prije HDZ-ovog sabora ništa još nije riješeno, ali sve je izglednije da će Tomislav Karamarko ući u drugi krug izbora za predsjednika stranke.


Zadnjih desetak dana kampanje donijeli su mu toliku potporu da neke njegove pristalice u stranci prognoziraju da bi čak i u prvom krugu Karamarko mogao dobiti natpolovičan broj glasova.


Sve je, naime, više istaknutih HDZ-ovaca koji daju javnu podršku donedavnom ministru unutarnjih poslova, a u medijima se oko njega počela stvarati pobjednička atmosfera što će sigurno utjecati na stavove izaslanika.




Podršku Karamarku, kako doznaje Novi list, daje i Andrija Hebrang.


– Zalagao sam se za predizbornu koaliciju tako da se protiv Jadranke Kosor kandidira onaj tko najbolje stoji u članstvu. Nema nikakve sumnje da je to Karamarko koji je članove HDZ-a osvojio svojim uravnoteženim, mirnim nastupima.


Karamarko je pravo rješenje i mislim da će pobijediti u prvom krugu, rekao je Hebrang Novom listu.


Sam Karamarko se u srijedu implicitno preporučio Crkvi kao najbolji kandidat za predsjednika HDZ-a.


Na svojoj web stranici on je počeo objavljivati kratke video clipove u kojima iznosi svoje stavove o nekim pitanjima, a na red je došla i Crkva koju je Karamarko pozvao na jači društveni angažman.


»Crkva je imala i imat će vrlo važnu mjesto u hrvatskom društvu. Crkva je suodgovorna za čitav niz stvari, od klime u društvu, odnosa prema političkoj stvarnosti čak i do odgoja naše djece. Respektirat ću Crkvu, a ona bi trebala biti i aktivnija i angažiranija u hrvatskom društvu.



Griješe oni koji kažu da se Crkva ne smije petljati u neke procese i društvene pojave. Crkva se ne petlja u politiku, ali mora zapažati neke fenomene pogotovo ako su oni u negativnom trendu i štete hrvatskom narodu«, rekao je Karamarko.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista u četvrtak, 3. svibnja, 2012.