Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
20. siječnja 2020.
Ministar

Tolušić: Najnovija zbivanja u Agrokoru neće naštetiti hrvatskoj poljoprivredi

Foto Nenad Reberšak
Foto Nenad Reberšak
Autor:
Objavljeno: 17. listopad 2017. u 10:46 2017-10-17T10:46:14+02:00

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ocijenio je u utorak da najnovija zbivanja u Agrokoru neće naštetiti hrvatskoj poljoprivredi i vjeruje da će se nakon krize u tom koncernu poljoprivreda izvući i »isplivati jača i pozitivnija«.

Upitan hoće li najnoviji procesi u Agrokoru negativno utjecati na hrvatsku poljoprivredu, Tolušić je na marginama Agro startup konferencije na zagrebačkom Agronomskom fakultetu novinarima kazao kako misli da neće.

Dodao je kako u slučaju Agrokora ima velikih opasnosti, ali da je bilo i pozitivnih stvari kao što su obnova i izgradnja novih proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta i kvalitetna obrada zemljišta. No, bilo je, kaže, i puno negativnih, prvenstveno neplaćanja koje je, kako je rekao, ubilo dobra dio malih, ali i srednjih poljoprivrednika.

Poljoprivredniku je bitna cijena, ali i da novac za svoje proizvode dobije u roku 30, a ne 330 dana, a to se, nažalost, do sada događalo, rekao je Tolušić.

Zaključio je kako vjeruje da će se hrvatska poljoprivreda izvući i »isplivati jača i pozitivnija«.

Upitan što je s Agrokorovim dugovanjima malim i srednjim poljoprivrednicima, odgovorio je da su dugovanja malim poljoprivrednicima i OPG-ima isplaćena u cijelosti, odnosno dobavljačima koji imaju prihode do pet milijuna kuna.

Zaključio je kako Agrokorom ne upravlja država nego povjerenik, odnosno vjerovnici te dodao da će oni odlučiti što i kako dalje i kojim sredstvima i imovinom će se naplatiti preostali dug.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.