Opet bura na Ibleru

SUTRA PREDSJEDNIŠTVO SDP-a Komadina: Predsjedništvo mora progovoriti o lošem rejtingu

Tihana Tomičić

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

- Predsjedništvo mora odgovorno postupiti, ne može biti zabijanja glave u pijesak. Predsjedništvo je tu da razgovara o svim temama relevantnim za stranku, pa tako i o rejtingu. Nakon zadnjeg Glavnog odbora rekao sam da je upravo Predsjedništvo mjesto za razgovor, rekao nam je Komadina.



RIJEKA – Uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva SDP-a, na kojoj se očekuje razgovor o lošem rejtingu i drugim problemima u stranci, potpredsjednika stranke Zlatka Komadinu pitali smo što očekuje od te sjednice:


– Predsjedništvo mora odgovorno postupiti, ne može biti zabijanja glave u pijesak. Predsjedništvo je tu da razgovara o svim temama relevantnim za stranku, pa tako i o rejtingu. Nakon zadnjeg Glavnog odbora rekao sam da je upravo Predsjedništvo mjesto za razgovor, rekao nam je Komadina.


Iako su mnoge oči uprte u njega, on kaže da će kao i uvijek raditi u korist stranke:




– Ono što podrži većina Predsjedništva, i ja ću podržati. Uostalom, statut govori da sam ja onaj koji bi bio v.d. u slučaju da predsjednik Davor Bernardić ode. Vjerujem da je svima jasno zašto ne mogu govoriti ni o rušenju ni o spašavanju predsjednika, ne mogu ja kao mogući v.d. biti »inficiran« time, to bi bio sukob interesa, kaže on.


– Ja sam samo jedan član Predsjedništva. Neće biti baš tako, da jedna ruka toliko vrijedi. Kako se kolege u Predsjedništvu opredijele, to ću i ja podržati. Ova psihoza nije potrebna. Dakle, bit će kako odluče tijela stranke,zaključuje Komadina.